Még valamikor ifjú koromban mesélte Molnár Gábor Jenő bácsi, hogy amikor ősszel szüretelték a paprikát, a leggazosabb részen voltak a legszebb, leghúsosabb példányok, míg a patikai rendben tartott parcellákról csak vékonyhúsú, kisebb és satnyább termést tudtak begyűjteni.
Akkor még nem tudtam az okát, és nagyon furcsállottam is, hogyan lehet az, hogy a betolakodó paré gyom hasznot hoz a kertésznek.
Azóta sok-sok év eltelt, megéltem számtalan nyarat, magam is aktívan gondozom a konyhakertet. Idő, és sok-sok nyári kertépítési megrendelés kellett nekem is ahhoz, hogy rájöjjek a titok nyitjára.
Évről évre aszályosabbak a nyarak, sőt ma már nem csak a nyár, hanem a tél és a tavasz is csapadékban szűkölködő. Gondolj csak bele, hogy idén hányszor esett az eső… és amikor volt csapadék azonnal jött vele a forró, szárító szél is, ami kettős kihívás elé állít bennünket.
A teljes cikk elolvasásához online előfizetés szükséges. Most rendkívűli kedvezménnyel, ide kattintva Előfizetek
Az egy éves előfizetés a digitális Zöld Újságra csak 990! Már előfizető vagyok, bejelentkezem.Olvass tovább!
Miről szól még a cikk:
Mit tartalmaz az előfizetés?