Ne használjunk szén fogkrémet, színes fogkrémet, gyermekeknek készült vagy fehérítő fogkrémet semmilyen tisztítási munkához, mivel a színezékek és/vagy fehérítőszerek visszafordíthatatlan károsodást okozhatnak. Különösen fontos megbizonyosodni arról, hogy a fogkrém nem fehérítő, mivel az összetevők fehérítő hatással lehetnek minden festékkel kezelt anyagra.

És akkor most lássuk:

1. Használj puha textilt  és fogkrémet a réz polírozásához és a foltok eltávolításához. Finom körkörös mozdulatokkal dörzsöld be a fogkrémet a fémbe; a szennyeződést a textil fogja magába zárni. Amikor a réz fénye helyreállt, öblítsd le forró vízzel, és tiszta ruhával töröld szárazra. Makacs elszíneződéseknél hagyd a fokrémet néhány percig a réz felületén állni, mielőtt átdörzsölnéd

2. Ha a gyerekek falakat, padlót, fából készült bútorokat vagy más kemény felületeket használnak vászonként zsírkréta- vagy filctoll-alkotásaikhoz, használj fogkrémet az eltávolításához. Ujjával vidd fel a fogkrémmel a területre, majd körkörös mozdulatokkal dörzsöld be egy nedves mikroszálas kendővel, ami magába zárja a foltokat.

3. A hajformázáshoz használt forró eszközök, például a hajvasalók, a hajsütővas idővel ragacsos, gumiszerű szennyeződéssel „örvendeztetnek meg” bennünket. Használjunk fogkrémet a hajformázó termékekről, a hajban természetesen előforduló olajokról és az elhalt bőrről való lerakódások eltávolítására. Vigyünk fel egy kevés fogkrémet egy száraz ruhára, és erőteljesen dörzsöljük  meg a felületet. Ezután töröljük át egy nedves ruhával, használat előtt hagyjuk  megszáradni a formázó eszközt.

4. A forró hajformázó szerszámokhoz hasonlóan a vasalótalp is idővel elkoszolódhat, ami hatással lesz a teljesítményére. Használjunk fogkrémet, hogy eltávolítsuk a lerakódásokat, égésnyomokat. Győződjünk meg arról, hogy a vasaló teljesen kihűlt, mielőtt kis mennyiségű fogkrémet felviszünk egy száraz ruhára és  lecsiszoljuk vele a lerakódást. Tiszta, nedves ruhával töröljük át a végén.

5. A mosdókagylókban, a zuhanyajtókon és az üvegszálas zuhanykabinokon felgyülemlett szappanlerakódás gyorsan eltávolítható fogkrém segítségével. Nyomjunk egy kis mennyiségű fogkrémet egy nedves mikroszálas kendőre, és erősen dörzsöljük le a szappanhabot a fürdőszobai felületekről. Langyos vízzel öblítsük le.

6. Ha az autó fényszórói valamivel kevésbé ragyognak, mint korábban, fogkrémmel polírozzuk vissza őket szinte újszerűre. Nyirkos mikroszálas kendőre vagy szivacsra nyomjunk egy kis mennyiségű fogkrémet, és erőteljesen, körkörös mozdulatokkal dörzsöljük a fényszórókat, hogy eltávolítsuk a szennyeződést, a kátrányt, a rovarokat és kisimítsuk a kisebb karcolásokat. Ezután egy tiszta, nedves ruhával töröljük le a fényszórókat.

 7. A mobiltelefon vagy tablet képernyőjén lévő apró karcok is  eltávolíthatók fogkrémmel. Tegyünk egy kis fogkrémet az ujjbegyünkre , és finoman polírozzuk ki vele a kisebb karcolásokat. Alig nedves mikroszálas kendővel töröljük le a végén a maradványokat.

8. Ha a tornacipő gumitalpa koszos vagy kopott, használjunk fogkrémet a tisztításához. Egy régi fogkefével vigyünk fel egy kis fogkrémet a felületre, és alaposan dörzsöljük le. Nedves ruhával töröljük le a szennyeződést és a fogkrémet.

9. Ugyanez a karcolás-eltávolító trükk bőr, lakkbőr cipőn is használható. Helyezzen egy csepp fogkrémet egy puha ruhára, és finom körkörös mozdulatokkal dörzsöljük be a horzsolásba. Ezután tisztítsd meg a cipőt, és szárítsd meg puha ruhával.

10. A kezünkön, a vágódeszkán és az élelmiszertároló edényekben a makacs ételszagok gyorsan eltüntethetők fogkrémmel. Egyszerűen használjuk úgy mint a szappan vagy a mosogatószert, majd alaposan öblítsük le.

11. A fogkrém úgy lett kialakítva, hogy eltávolítsa a kávé és a tea foltjait a fogainkról, így nagyon logikus, hogy a kávé- és teafoltokat a bögrékről is eltávolítja. Vigyük fel fogkrémet egy nedves szivacsra, és dörzsöljük le a bögréket, majd öblítsük le őket, hogy eltávolítjuk a fogkrémmaradványokat.

12. A linóleum padlón lévő karcolások és karcolások fogkrémmel eltávolíthatók. Száraz ruhával erőteljesen dörzsöljük be a fogkrémet a linóleumba, körkörös mozdulatokkal polírozzuk, amíg a karcolások eltűnnek, és nem marad fogkrémmaradvány a padlón.

13. Használjunk fogkrémet, hogy megelőzzük a fürdőszobában a tükrök bepárásodását. Dörzsöljünk be egy kis mennyiségű fogkrémet a tükörbe, és egy papírtörlővel addig törölgessük, amíg láthatatlanná válik a fogkrém-bevonat.