Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2020. 03. 02
A tavasz közeledtével egyre több a hívatlan földkupac a gyepen. Hazánkban a vakond védett állat, így a kertbarátok csak a távoltartásában gondolkodhatnak. Személy szerint ezt jobb megoldásnak tartom, mert az nem oldja meg a problémát, ha egytől megszabadulunk, hiszen jön a helyére másik.

2020. 02. 24
Egyre növekszik a tudatosan élők száma, akik hangsúlyt fektetnek a környezetük, otthonuk hulladék- és vegyszermentes meglétére, egyszerűbb életre. Sokat hallott szavak lettek a ZEROWASTE (nulla hulladék), PLASTICFREE (műanyagmentes), SUSTAINABLE (fenntarthatóság). De mik is ezek valójában?

2020. 02. 19
Amennyiben gondolkodtál már azon, hogy vásárolj magadnak Víztisztító berendezést, biztos szembekerültél azzal a kérdéssel, hogy milyet vásárolj? A vásárlók alapvetően nem tudnak eligazodni a kínálatban, ugyanakkor alap igényük, hogy káros anyagoktól mentes vizet szeretnének fogyasztani, viszont majd mindenki azt mondja a saját készülékére, hogy ez 100% tiszta vizet készít……?

2020. 01. 27
A Go-Ahead közlekedési társaság buszainak tetejére légszűrő berendezéseket szereltek fel, hogy elnyeljék a káros anyagokat.

2020. 01. 20
Az európai városok felében az éves energiafelhasználás mintegy fele az épületek fűtésére és hűtésére megy el. A szénfelhasználás csökkentésére irányuló erőfeszítések ellenére a fűtés és hűtés 75 százaléka fosszilis fűtőanyagokból származik, és csak 19 százalék megújuló energiákból - olvasható az Európai Unió kutatási és innovációs folyóiratában, a Horizonban.

2020. 01. 19
Ilyen szemléltetés viszi közelebb a vásárló a környezettudatosság felé.

2020. 01. 03
Légbuborékok alkotta gáttal gyűjtik össze Amszterdam csatornáiból a műanyaghulladékot még az előtt, hogy az az Északi-tenger vízébe jutna.

2019. 12. 18
Száz évvel ezelőtt még természetes volt, hogy hűtőkamra, hűtőláda nélkül kellett biztosítani a család élelmiszer ellátását ősztől tavaszig. Egyetlen lehetőség volt: megtermelni, betárolni, tartósítani az élelmiszert. A parasztház padlása, kamrája tárolóként szolgált, ahol lehetett, vermet, pincét ástak.

2019. 12. 06
A vállalat újabb fontos lépést tesz a környezetünk védelméért. Mostantól több saját márkás vajkrém és tejföl terméke tetejére, a fém zárófólia fölé nem tesz műanyagfedelet, így a SPAR újabb 5,5 tonnával csökkenti a műanyag-felhasználását. A kibontott tejtermékek minőségét a fogyasztók az üzletekben megvásárolható, többször használatos, higiénikusan tisztítható, praktikus szilikon zárófedelekkel őrizhetik meg.