Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2021. 10. 14
A kakukkfű nagyszerű tüdőfertőtlenítő, ezért megfázás, influenza, torokfájás, szamárköhögés, hörghurut, asztma, köhögés és gégegyulladás kezelésére is használható. Görcsoldó tulajdonságának köszönhetően hörgőgyulladás (bronchitisz) kezelésére is alkalmas. Gombaölő tulajdonságokkal is rendelkezik, és elpusztítja a tüdőfertőzést okozó gombás kórokozókat. Antibakteriális és antivirális tulajdonságokkal rendelkezik.

2020. 11. 09
Kezdők is belevághatnak. Egyszerű!

2020. 10. 16
Ki ne szeretne jó illatú ruhákat, tiszta evőeszközöket, tányérokat, melyek nem szintetikus, érzékenyítő vegyületektől lennének fehérek vagy makulátlanul tiszták. Manapság hódítanak az új, vízben feloldódó műanyag mosó- és mosogatógép kapszulák, melyek láttán szappannal mosó nagyanyáink csak a szemöldöküket emelnék meg. Hogyan varázsolhatod tisztává a ruháidat, a szennyes étkészletet természetes, környezetkímélő módon, úgy, hogy azzal a bolygónkat is véded? Erre ad választ a Napvirág Manufaktúra.

2020. 10. 09
Arra biztattuk Önöket, hogy tegyék fel kérdéseiket a komposztálással kapcsolatban. Akár kezdők, akár gyakorlott kertészek Pásztor József a Compastor technológia kifejlesztője, a komposztálás szakértője szívesen válaszol kérdéseikre. Íme 15 kérdés-felelt amelyek felfedik a komposztálás rejtelmeit.

2020. 10. 05
Miért pepecselnél főzetek elkészítésével és a gyógynövények összeválogatásával, amikor már multivitaminok és immunerősítők is kaphatók kutyáknak? Azért, mert a vitaminos készítményekben kivonatok vannak, amik csak 1-2 jótékony hatóanyagát tartalmazzák a gyógynövényeknek. Hidd el nekem, hogy sokkal jobb eredményt érsz el ezzel a három recepttel, ha betartod az elkészítés- és adagolás útmutatóját.

2020. 08. 27
Ha nem lépsz időben, 2-3 év múlva Te is izzadva fogsz küzdeni a kertedért.

2020. 08. 26
Még valamikor ifjú koromban mesélte Molnár Gábor Jenő bácsi, hogy amikor ősszel szüretelték a paprikát, a leggazosabb részen voltak a legszebb, leghúsosabb példányok, míg a patikai rendben tartott parcellákról csak vékonyhúsú, kisebb és satnyább termést tudtak begyűjteni.

2020. 08. 04
A víztisztító készülékek több mint 99%-a a vizet csupán fizikailag és kémiailag tisztítják meg. A Maunawai PI víztisztító rendszerek a fent maradó 1%-ot képviselik, melyek ettől többet is tudnak. Csak az elmúlt 20 év kutatásai világítottak rá a biológiai vízminőség fogalmára, arra hogy attól, hogy a víz tiszta, nem biztos, hogy szervezetünkben jól tud hasznosulni.

2020. 06. 29
Bizonyára Te is ezerszer hallottad már, hogy komposztálni milyen környezetbarát és hasznos dolog...Talán már neki is láttál egyszer vagy többször… de rendre csak addig jutottál, hogy lett egy jó nagy ápolatlan zöldkupacod, ami nem hogy értékes komposztot nem ad, még a lóbogarak melegágya is lett. A komposztálás nem olyan nagy ördöngösség! Ma megmutatom hogyan tudod fél évente megújítani a kertedet és a komposztodat a csalódás és a kártevők okozta csalódások nélkül.

2020. 06. 22
A rebarbara náluk talán nem annyira népszerű, de nagyon sokan szeretik és termesztik is. A rebarbarának nem a termését, nem is a levelét, hanem a szárát fogyasztjuk. Zsenge állapotban nyersen is ehető, de később a külső rétegét le kell hámozni és kisebb darabokra felvágni.