Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2021. 09. 01
A vízszűrő kancsók tökéletes zamatú, kellemes ivóvíz előállítására alkalmasak. Kiszűrik a vízből a rozsdát, vasat, homokot, sarat, polleneket, a klórt és más szerves vegyületeket. Bizonyos gyártók vízszűrő kancsói alkalmasak a nehézfémek, vas, ólom, réz, higany, alumínium eltávolítására is. Hatékonyak a kémiai vegyületek, vírusok, baktériumok, szerves vegyületek és minden egyéb szennyeződés kiszűrésében.

2021. 08. 17
A nyaralás során is érdemes ügyelni arra, mit és mennyit viszünk magunkkal, még ha „csak” kozmetikumokról van is szó. Lássuk csak a Napvirág Manufaktúra zero waste nyári natúrkozmetikumait!

2021. 07. 30
A gyomokra sokat panaszkodunk vagy siránkozunk. De a legelterjedtebb kiirtási módszer (a gyökerestől kitépés) mellett van néhány kevésbé ismert módszer is, melyekkel a gyomok növekedését kordában tarthatjuk, illetve kellőképpen kiszoríthatjuk őket kertünkből.

2022. 10. 11
Ha fenntartható zöld háztartásról beszélünk, általában nem a toalettpapír az első ami az eszünkbe jut, pedig ha belegondolunk, valóban sok fogy belőle. Otthonunk elengedhetetlen, naponta használt termékét a pandémia helyezte fókuszba, hiszen ez volt az a termék, amiből szinte mindenki betankolt.

2021. 06. 15
Óriási festmény készült az elmúlt hetekben a szegedi Vág utcai fűtőmű falára. A különleges alkotás a VÁROSMETAMORFÓZIS természetvédelmi street art program "Beporzó Hadművelet" kezdeményezése keretében készült el a Mondolo Egyesület, a Syngenta Magyarország és a Szegedi Távfűtő Kft. együttműködése révén. A projektben városszerte 10 helyszínen létesült vadvirágos méhlegelő és 5 helyszínre került méhecskehotel a beporzók és a városi biodiverzitás népszerűsítése érdekében.

2021. 06. 04
Valahogy úgy érezhetjük, a bio-kertészkedés napjaink találmánya. Pedig ha belegondolunk, a vegyszerek és mérgek alkalmazása inkább a modern kor „vívmánya”. Viszont régen is meg kellett óvni a termést a kártevőktől, vagy megoldást kellett találni a terméshozam növelésére, és ehhez bizony komoly tudásra és nem kevés tapasztalatra volt szükség.

2021. 05. 31
Egy tiszta és kényelmes konyha a család kedvenc helye lehet, ezért a háziasszonyok különös figyelmet fordítanak a konyhai felületek tisztán tartására.