Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2020. 12. 27
A kender gyógyhatásáról szóló cikksorozatunk eddig csak arról szólt, mi mindent tehet a kender egészségünk megőrzése és helyreállítása érdekében. De nem csak mi, emberek küzdünk különféle nyavalyákkal. A civilizációs betegségek sajnos utolérték a haszonállatainkat és házikedvenceinket is. Vajon nekik is olyan jó a kender, mint nekünk? Erről kérdeztük Tóth Istvánt és feleségét Melindát, a Detki Chili és Kendertanya tulajdonosait.

2020. 12. 29
Talán csak a legtudatosabb vásárlók vannak tisztában azzal, hogy milyen terméket is vásárolnak pontosan, amikor egy natúrkozmetikum kerül a kosarukba. Érdemes hát tisztázni azokat a jellemzőket, kritériumokat és tudnivalókat, amelyek rendre felmerülnek a natúrkozmetikumokkal.

2020. 12. 17
Egy nehéz év végéhez közeledünk. Reménykedünk, hogy az ünnep így is szép lesz. Persze mindez függ a körülményektől, de mi magunk is teremthetünk szép karácsonyt. Szerencsére egyre többen vagyunk, akik a Napvirág Manufaktúrához hasonlóan azt gondoljuk, bolygónk egészségéért mi magunk tehetünk, és az apró lépések igenis számítanak. Lássuk csak, milyen zero waste ajándékcsomagokat találhatunk a Napvirágnál.

2021. 01. 06
A krumplit nem szépségéért szeretjük, de íze és változatos elkészítési lehetőségei feledtetik a szerény külsőt. Amerikából jött, óvilági beilleszkedése nem volt zökkenőmentes, jobb esetben virágában gyönyörködtek, rosszabb esetben mérgező termését fogyasztották el. Aztán Európában is felismerték a barna gumók értékét és megindult a nemesítés, ami azóta is folyik. Számtalan fajtát hoztak létre és kialakult a felhasználási területek szerinti besorolás.

2020. 12. 21
Az idei karácsony biztos nagyon-nagyon más lesz, mint a „békeidőkben”. Elmaradnak az ádventi vásárok, a kézműves csecsebecsék nézegetése, és forralt borozni is csak szűk körben adódik lehetőségünk. Nap mint nap szembesülünk sebezhetőségünkkel, testi-lelki jólétünk törékenységével. A nehéz idők értékes hozadéka lehet azonban az igény és az elhatározás, hogy többet tegyünk egészségünkért.

2021. 01. 02
A hegyvidéki Uttarkhand államban emelt 27 méteres „ökohíd” a világon elsőként bambuszból, jutából és fűből készült.

2021. 01. 06
Vízkeresztet követően a legtöbben kidobják a karácsonyfát, pedig a pompázatos szobadísz nem csak a szemétre kerülhet! Ha még most bontaná le a fát, akkor még nem késő megfontolni az alábbi lehetőségeket:

2020. 12. 23
A mák, cékla, répa, zeller - nem csak étek volt, hanem gyógyító hatásait is ismerték.

2021. 12. 16
Ha már úgy is a szemétben landol, legalább ne kerüljön sokba...és még ötletes is

2020. 11. 25
Nagyon gyakran találkozom olyan betegségekkel, melyek megelőzhetőek lehettek volna, ha a gazdik tudják, mikor és hogyan kell a kutyák szervezetét méregteleníteni. Tudom, most az fut végig a fejedben, hogy Te aztán biztos nem tömöd mérgező vagy káros dolgokkal. Az igazság viszont az, hogy mióta az ember közelében élnek, folyamatosan kapják a szervezetet terhelő anyagokat.