Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2021. 01. 06
A krumplit nem szépségéért szeretjük, de íze és változatos elkészítési lehetőségei feledtetik a szerény külsőt. Amerikából jött, óvilági beilleszkedése nem volt zökkenőmentes, jobb esetben virágában gyönyörködtek, rosszabb esetben mérgező termését fogyasztották el. Aztán Európában is felismerték a barna gumók értékét és megindult a nemesítés, ami azóta is folyik. Számtalan fajtát hoztak létre és kialakult a felhasználási területek szerinti besorolás.

2020. 12. 21
Az idei karácsony biztos nagyon-nagyon más lesz, mint a „békeidőkben”. Elmaradnak az ádventi vásárok, a kézműves csecsebecsék nézegetése, és forralt borozni is csak szűk körben adódik lehetőségünk. Nap mint nap szembesülünk sebezhetőségünkkel, testi-lelki jólétünk törékenységével. A nehéz idők értékes hozadéka lehet azonban az igény és az elhatározás, hogy többet tegyünk egészségünkért.

2021. 01. 02
A hegyvidéki Uttarkhand államban emelt 27 méteres „ökohíd” a világon elsőként bambuszból, jutából és fűből készült.

2021. 01. 06
Vízkeresztet követően a legtöbben kidobják a karácsonyfát, pedig a pompázatos szobadísz nem csak a szemétre kerülhet! Ha még most bontaná le a fát, akkor még nem késő megfontolni az alábbi lehetőségeket:

2020. 12. 23
A mák, cékla, répa, zeller - nem csak étek volt, hanem gyógyító hatásait is ismerték.

2020. 12. 11
Ha már úgy is a szemétben landol, legalább ne kerüljön sokba...és még ötletes is

2020. 11. 25
Nagyon gyakran találkozom olyan betegségekkel, melyek megelőzhetőek lehettek volna, ha a gazdik tudják, mikor és hogyan kell a kutyák szervezetét méregteleníteni. Tudom, most az fut végig a fejedben, hogy Te aztán biztos nem tömöd mérgező vagy káros dolgokkal. Az igazság viszont az, hogy mióta az ember közelében élnek, folyamatosan kapják a szervezetet terhelő anyagokat.

2021. 10. 14
A kakukkfű nagyszerű tüdőfertőtlenítő, ezért megfázás, influenza, torokfájás, szamárköhögés, hörghurut, asztma, köhögés és gégegyulladás kezelésére is használható. Görcsoldó tulajdonságának köszönhetően hörgőgyulladás (bronchitisz) kezelésére is alkalmas. Gombaölő tulajdonságokkal is rendelkezik, és elpusztítja a tüdőfertőzést okozó gombás kórokozókat. Antibakteriális és antivirális tulajdonságokkal rendelkezik.

2020. 11. 09
Kezdők is belevághatnak. Egyszerű!

2020. 10. 16
Ki ne szeretne jó illatú ruhákat, tiszta evőeszközöket, tányérokat, melyek nem szintetikus, érzékenyítő vegyületektől lennének fehérek vagy makulátlanul tiszták. Manapság hódítanak az új, vízben feloldódó műanyag mosó- és mosogatógép kapszulák, melyek láttán szappannal mosó nagyanyáink csak a szemöldöküket emelnék meg. Hogyan varázsolhatod tisztává a ruháidat, a szennyes étkészletet természetes, környezetkímélő módon, úgy, hogy azzal a bolygónkat is véded? Erre ad választ a Napvirág Manufaktúra.