Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2022. 04. 13
Nálunk egyelőre nem közismert ez a módszer, pedig a táblás mulcs az ökologikus kertészkedés egyik legalapvetőbb eszköze. Nem csak feltölti a talajt, de gyomtalanításra is alkalmas, ehhez pedig nincs szükségünk sem ásózásra vagy egyéb talajforgatásra, és nem igényel gyomirtókat, vegyszereket sem. A táblás mulcs a szerves törmeléket fentről lefelé gyűjtő és lebontó, természetes talajképződést másoló módszer.

2022. 04. 13
Egy környezettudatosabb élethez nem csak a kozmetikumokból vagy az élelmiszerekből szükséges a vegyszermenteset, a természeteset választani, hanem az egészségesebb élettérhez a takarító-, mosó-, tisztítószereket is érdemes lecserélni környezetbarátra. A Napvirág Manufaktúra családi vállalkozás zero waste (hulladékmentes), öko mosó- és takarítószereinek hála, tisztább, egészségesebb környezetben élhetünk.

2022. 04. 04
Újrahasznosításért rajongó hobbikertészek, figyelem! Az ötlet nem új keletű, de most megmutatjuk, mi hogyan csináljuk.

2022. 03. 25
Forradalmi lépésre szánta el magát az Auchan, március közepétől ugyanis új esélyt ad a jó minőségű használt ruháknak. A second hand piac növekedése szükséges és nem is meglepő, hiszen újabban nagyon sokan választják az öltözködésnek ezt a sokkal fenntarthatóbb formáját. Ha jó minőségű használt ruhák mellett teszed le a voksod, akkor nem csak a környezetednek, de a pénztárcádnak is kedvezel vele.

2022. 02. 17
Minden háziasszonynak hasznos! Apróbb trükkök, amikkel látványos eredményt érhetsz el.

2022. 02. 14
Néha a legegyszerűbb dolgok a legcélravezetőbbek!

2023. 02. 24
A házi sajt elkészítése sokkal egyszerűbb, mint azt gondolnád.

2022. 02. 09
Szánj rá egy kis időt: megéri!