Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2021. 04. 28
Itt a tavasz, márciust írunk. Sokaknak ez az időszak sajnos elsősorban az allergiáról szól. Az allergiától világszerte mintegy 400 millióan szenvednek, a WHO előrejelzése szerint 2025-re a világ lakosságának 50%-a allergiás lesz, megdöbbentő adat. A Vegital minden területen elkötelezett az egészséges életmód mellett, valljuk, hogy az allergia tünetei odafigyeléssel csökkenthetőek.

2021. 04. 23
A vedlés annak a jele, hogy kezdődik egy melegebb vagy egy hidegebb évszak és a kutya bundája erre próbál felkészülni. A melegebb évszak előtt igyekszik megszabadulni a meleget adó aljszőrzettől, ami télen védte a hideg ellen, a hideg évszak előtt pedig a vékonyabb fedőszőrt igyekszik lecserélni tömöttebb, melegebb bundára.

2021. 03. 26
A természetes eredetű kozmetikumok iránt manapság nagy a kereslet és folyamatosan nő. Egyre több vásárló próbálja elkerülni az átláthatatlan szintetikus összetevőket tartalmazó hagyományos kozmetikumokat.

2021. 09. 14
Ráadásul így a betegségek ellen is felvértezheted a növényeidet!

2021. 01. 12
5 összetevő kell csak hozzá.

2021. 01. 05
Miért komposztáljunk? Röviden azért, mert olcsó, mert hasznos, költséghatékony, mert természetes, mert a szabadban a friss levegőn történik és nem utolsó sorban biztosítja a mozgás örömét is…

2021. 01. 04
A házikedvencek betegsége arra figyelmeztet, hogy a humán táplálkozással is komoly baj van. Az állataink gyakorlatilag ugyanolyan táplálkozási környezetben vannak, mint mi, emberek. Nagyon sok olyan humán jellegű anyagcsere betegség jelent meg közöttük, ami az immunrendszert megzavarja, és rendszeres problémákat okozhat.

2020. 12. 27
A kender gyógyhatásáról szóló cikksorozatunk eddig csak arról szólt, mi mindent tehet a kender egészségünk megőrzése és helyreállítása érdekében. De nem csak mi, emberek küzdünk különféle nyavalyákkal. A civilizációs betegségek sajnos utolérték a haszonállatainkat és házikedvenceinket is. Vajon nekik is olyan jó a kender, mint nekünk? Erről kérdeztük Tóth Istvánt és feleségét Melindát, a Detki Chili és Kendertanya tulajdonosait.

2020. 12. 29
Talán csak a legtudatosabb vásárlók vannak tisztában azzal, hogy milyen terméket is vásárolnak pontosan, amikor egy natúrkozmetikum kerül a kosarukba. Érdemes hát tisztázni azokat a jellemzőket, kritériumokat és tudnivalókat, amelyek rendre felmerülnek a natúrkozmetikumokkal.

2020. 12. 17
Egy nehéz év végéhez közeledünk. Reménykedünk, hogy az ünnep így is szép lesz. Persze mindez függ a körülményektől, de mi magunk is teremthetünk szép karácsonyt. Szerencsére egyre többen vagyunk, akik a Napvirág Manufaktúrához hasonlóan azt gondoljuk, bolygónk egészségéért mi magunk tehetünk, és az apró lépések igenis számítanak. Lássuk csak, milyen zero waste ajándékcsomagokat találhatunk a Napvirágnál.