Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2021. 11. 15
Neked is eszedbe jutott már, hogy a boltban megvehető apró kis csírákat talán Te is tudnád otthon termeszteni? Jó hírünk van! Sok hely nem kell hozzá, s már egy kis gondoskodással is csodákat érhetsz el. Ha a kaktusz volt idáig a szobanövényed, akkor se keseredj el, garantált a siker!

2021. 10. 28
Egy egyszerű, de nagyon hatásos módszer.

2021. 10. 28
Filléres, de annál hatékonyabb módszer egyszerű alapanyagokkal.

2021. 10. 14
Nem nagy ördöngösség újra hófehérré változtatni a beszürkült ingeket, blúzokat, fehérneműt!

2021. 10. 13
Ragyogó hajkorona, egészséges hajvégek, fejünk éke, mindez nem csupán álom. Lehet, hogy eddig még nem találtad meg a neked megfelelő hajápoló termékeket? A káros sugárzások, a víz még inkább roncsolja, kiszárítja, töredezetté teszi a hajszálakat. A Napvirág Manufaktúra most segít a választásban, hogy természetes módon, egyszerűen, ki-ki megtalálja a magának való hajápoló natúrkozmetikumot.

2021. 09. 10
Ezért éri meg saját, házi fokhagymát ültetni, amelybe jóval több a hatóanyag, mint az üzletben kapható termésekben.

2021. 09. 06
A saját termesztésű zöldségek, fűszerek még érdekesebbé, finomabbá tehetik ételeinket. És ráadásul nem is lehetetlen otthon megtermesztenünk őket! Akármilyen kicsi területünk van kipróbálni a kertészkedést, érdemes belevágni, hogy közelebb kerülhessünk újra az ételhez, ami az asztalra kerül.

2021. 09. 04
A kertészkedés önmagában is környezettudatos tevékenység, de pár trükkel még fokozhatjuk is! Íme:

2021. 09. 02
Nem kell nagy konyhakert ahhoz, hogy saját magunk termeljük meg gyógy- és fűszernövényeinket. Sőt, szinte kert sem kell. A legtöbb növény jól érzi magát az erkélyen vagy az ablakpárkányon is. Akkor is, ha nagyon kis helyen termesztünk fűszernövényeket, bő mennyiséget gyűjthetünk belőlük és tartósíthatunk télre. Amennyiben nem kívánunk télen lemondani a saját termesztésű fűszernövényeink aromájáról, a téli készletet már vetéskor és ültetéskor tanácsos betervezni. Önmagában már az is megéri, ha csak kis mennyiséget tartósítunk.

2021. 09. 01
A vízszűrő kancsók tökéletes zamatú, kellemes ivóvíz előállítására alkalmasak. Kiszűrik a vízből a rozsdát, vasat, homokot, sarat, polleneket, a klórt és más szerves vegyületeket. Bizonyos gyártók vízszűrő kancsói alkalmasak a nehézfémek, vas, ólom, réz, higany, alumínium eltávolítására is. Hatékonyak a kémiai vegyületek, vírusok, baktériumok, szerves vegyületek és minden egyéb szennyeződés kiszűrésében.