Olvassa régebbi számainkat az archívumban. Tovább az archívumhoz
A Zöld Újság már digitálisan is olvasható. Tovább a legfrissebb számunkhoz
2023. 04. 14
A kávézaccban magas az ásványi anyagtartalom és nagyon gazdag nitrogénben. Emiatt hasznos tápanyag lehet a növények számára. Ha a kávézaccot a talajba keverjük, javíthatjuk annak szerkezetét, csökkenthetjük pH értékét és gazdagíthatjuk tápanyagtartalmát is Bár a kávézacc sok növény számára előnyös lehet, azonban néhánynak kimondottan nem tesz jót. Az érzékenyebbeket akár egy adaggal is tönkre tehetjük!

2023. 04. 11
A kávézaccról már sokan tudják, hogy nem a szemétbe való. Sokoldalúan fel lehet használni a kertben és a szobanövényeknél egyaránt.

2023. 02. 16
Szí­nes és a fehér tex­ti­lek­nél is tö­ké­le­te­sen mű­kö­dik! Több hó­napra ele­gendő ennyi mo­só­szer, így ko­moly össze­get ta­ka­rít­hatsz meg! Ru­háid tisz­ták, puhák, il­la­to­sak lesz­nek!

2022. 12. 07
A logisztikai területen használt új csomagolóanyag segítségével évente 84 tonnával csökkenti a felhasznált műanyagok mennyiségét a SPAR Magyarország. A vállalat emellett folyamatosan növeli lebomló, komposztálható alapanyagokból és újrahasznosítható műanyagból készült termékeinek számát.

2022. 11. 24
A túl erős menstruáció, hasi görcsök, menopausa, hőhullámok a hangulatingadozás azok a tünetek, melyek legtöbbjével a nők előbb-utóbb találkoznak. A természetes hormonális változások nem tekinthetők betegségnek, de a mindennapokat komolyan megnehezíthetik. Az orvostudománynak hála, számtalan készítmény áll rendelkezésünkre, fájdalomcsillapítók, görcsoldók, hormonpótlók, de a természet patikája is remek szereket állított elő, melyeket bátran kipróbálhatunk és alkalmazhatunk. A legtöbb, ebben a cikkben bemutatásra kerülő gyógynövényt nem csak nagyanyáink használták, hiszen a tudomány is felfedezte már hatékonyságukat, és előszeretettel ajánlják a „női bajokra”.

2022. 10. 28
A SPAR Magyarország már minden üzletében visszaveszi a papír, fém, műanyag és üveg csomagolási szelektív hulladékot és a vállalat egyre több áruházában alakít ki erre a célra speciális hulladékgyűjtőket is.

2022. 09. 30
Áramfogyasztása több mint húsz százalékát napenergiából nyerte tavaly júniusban a Csillag téri SPAR szupermarket Szegeden, 2021 végéig pedig összesen 13 százalékkal járultak hozzá az üzlet teljes áramigényéhez a napelemek. A vállalat a közeljövőben újabb áruházakat szerel fel megújuló energiát hasznosító rendszerrel.

2022. 08. 15
Újabb lépést tesz a SPAR a környezeti fenntarthatóság irányába, miután tatabányai üzleteiben sikeresnek bizonyult a négyhetes tesztüzem, amelynek során kivonták a hagyományos, műanyagból készült tasakokat és biológiailag lebomló, azaz komposztálható csomagolóeszközt vezettek be a zöldség-gyümölcs osztályokon. Ez augusztus 1-től az üzletlánc valamennyi egységére érvényes.

2022. 08. 15
A fehéres, tejszerű folyadék nagyon értékes anyagokat tartalmaz. Csodát tesz az arcbőrrel is!