Olvassa régebbi számainkat az archívumban. Tovább az archívumhoz
A Zöld Újság már digitálisan is olvasható. Tovább a legfrissebb számunkhoz
2023. 08. 31
Biztosan ismered az érzést, amikor egy nyugodt estén hirtelen felbukkan egy bosszantó poloska a szobádban, és semmi másra nem tudsz koncentrálni. Nem vagy egyedül ezzel a problémával. A poloskák gyakori vendégek otthonunkban, különösen ősszel, amikor téli búvóhelyet keresnek maguknak. Szerencsére vannak természetes megoldások, amikkel távol tarthatjuk ezeket a zavaró kis rovarokat.

2023. 08. 24
Akinek eddig legfőbb célja, a gyommentes kert kialakítása volt, ezután a cikk után talán egy kicsit a kertben is meg fogja őket tűrni! Ha azonban erjesztéssel trágyalevet akarunk készíteni a vadnövényekből,ez nem elég, bizony a kertünkön kívül is kell keresni hozzá alapanyagot.

2023. 08. 07
A tojás nem nevezhető olcsónak mostanában, ezért kimondottan jó dolog, ha felfedezünk egy tuti módszert, amivel sokáig eltartható. Ha sikerül jó áron, nagyobb mennyiségű házi tojáshoz jutnunk, bátran nekiláthatunk eltenni későbbre.

2023. 06. 27
Figyeld a palántáidat, és csak akkor cselekedj, ha a tápanyaghiány egyértelmű jeleit észleled.

2023. 06. 27
Sokan csak a hotdogban és virslivel tudják elképzelni. Pedig a mustár, mint növény, kincset ér a kertekben.

2023. 06. 23
Minden boltban kapható ez az olcsó, ártalmatlan anyag, ami csodákra képes a kertben.

2023. 05. 30
Csak pár csepp kell belőle és a bőrödre, ruhádra, de még a kertbe is fújhatod. Garantált hatás!

2023. 03. 31
Passzívház építésén gondolkodik, vagy egyszerűen csak kezd elege lenni az egyre magasabb szippantási díjakból, ezért egy pénztárcabarát és környezettudatos megoldást keres a szennyvíztisztításra?

2023. 04. 17
Egyre több vállalat készít éves fenntarthatósági jelentést és igyekszik az ESG céloknak megfelelően működni. A fenntarthatóság és környezettudatosság, azonban nem csupán a mindennapokban, de a céges események során is egyre markánsabb szerepet kap. Az idén 18 éves Katica Tanya a környezettudatosságot tűzte ki zászlajára, így aki itt tartja céges rendezvényét, biztos lehet benne, kisebb lesz a rendezvény ökolábnyoma, mintha az irodában maradtak volna a kollégák, vagy máshova mentek volna.