Egy nehéz év végéhez közeledünk. Reménykedünk, hogy az ünnep így is szép lesz. Persze mindez függ a körülményektől, de mi magunk is teremthetünk szép karácsonyt. Szerencsére egyre többen vagyunk, akik a Napvirág Manufaktúrához hasonlóan azt gondoljuk, bolygónk egészségéért mi magunk tehetünk, és az apró lépések igenis számítanak. Lássuk csak, milyen zero waste ajándékcsomagokat találhatunk a Napvirágnál.

Csökkentsd a hulladékot!

Sajnos a karácsony az egyik legpazarlóbb ünnepünk. A több tonna csomagolópapír, doboz és szalag az ünnep után mind a kukákban végzi. Azok, akik tudatosan élnek, nem csak arra törekszenek, hogy hasznos, praktikus ajándékokat vegyenek szeretteiknek, de arra is ügyelnek, hogy azok csomagolása se mérgezze a természetet, a környezetünket. A legegyszerűbb persze az lenne, ha nem csomagolnánk. De már az is jó megoldás, ha legalább a műanyag, nem lebomló szalagokat és egyéb kacatokat kihagyjuk az ünnepből, vagy olyan termékeket választunk, melyek csomagolása újrahasznosítható vagy lebomló, így kisebb ökológiai lábnyomot hagyhatunk magunk után.  

Karácsonyi csomagok okosan

A Napvirág Manufaktúra a kezdetektől komolyan vette a környezettudatosságot, éppen ezért minden termékét lebomló csomagolásba, újrahasznosítható papírba, visszaváltható üvegtégelyekbe csomagolja. Karácsonyra különféle csomagokat állítottak össze natúrkozmetikumaik legjavából. Nem csak az igényes, magukra adó nőknek és férfiaknak, de még a tiniknek és a gyerekeknek is választhatunk innen értékes, és hasznos ajándékot. Külön érdem, hogy nem csupán a tégelyek üvegek műanyag helyett, de a szappanok csomagolása és maga a doboz is újrahasznosított papírból készült.

Natúrkozmetikumot a gyerekeknek és a tiniknek

Miért kellene továbbvinnünk a „hagyományt”, miszerint csokoládét, vagy egy huszadik – majd a polcon porosodó – játékot szokás ajándékozni a gyerekeknek? A gyerekek is kaphatnak felhasználható, praktikus ajándékokat, mint amilyen egy finom mézes, narancsos szappan, vagy egy izgalmas, pezsgő fürdőgolyó. A gyerekek számára összeállított kis csomagban még egy apró pamut karácsonyi manót is találhatunk. Egy ilyen ajándékkal közvetve tanítjuk gyerekeinket okos ajándékokat választani, és odafigyelni a környezetünkre. Apró lépésekkel felnőhetne egy olyan generáció, aki számára ez természetes, és követendő példa. A Napvirág Manufaktúra tini natúrkozmetikum csomagja a kamaszok számára is ajánl szép meglepetést, mely természetes módon tanítja meg őket változásban lévő bőrük ápolására. Ez a tini csomag egyenesen hiánypótló a tiniszappannal és a nyugtató arcpermettel. Az aknés, gyulladásra hajlamos pattanásos bőrt a legideálisabb helyzetben egy gyulladáscsökkentő, holttengeri iszapot, és teafa olajat tartalmazó tini szappannal tisztíthatjuk meg. A tisztítás után pedig a római kamilla virágvízzel tonizálhatjuk, és húzhatjuk összébb a pórusokat.

A Napvirág Manufaktúra termékei között biztosan mindenki megtalálja a legmegfelelőbb ajándékot szeretteinek.
Hulladékmestesebb karácsonyt kívánunk!

Látogasson el környezetkímélő,
hulladékmentes webáruházunkba!
www.napviragszappan.hu

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!