Egy környezettudatosabb élethez nem csak a kozmetikumokból vagy az élelmiszerekből szükséges a vegyszermenteset, a természeteset választani, hanem az egészségesebb élettérhez a takarító-, mosó-, tisztítószereket is érdemes lecserélni környezetbarátra. A Napvirág Manufaktúra családi vállalkozás zero waste (hulladékmentes), öko mosó- és takarítószereinek hála, tisztább, egészségesebb környezetben élhetünk.

Minden felelős felnőtt életében eljön a nap, amikor ráébred, mennyi mérget használ el arra, hogy tisztán tartsa a lakását, a környezetét. Pedig nem kell ennek így lennie. A környezettudatos tisztítószerekkel természetesen, egészségesen, környezetkímélő módon takaríthatunk, azzal a jó érzéssel a szívünkben, hogy a bolygónknak sem ártunk.

A Napvirág Manufaktúra a natúrkozmetikumok mellett kifejlesztett egy zero waste takarítószer családot is, ahol a mosó,- öblítő, tisztítószerek mellett a takarításhoz nélkülözhetetlen eszközök természetes anyagokból készült alternatívái is helyet kapnak.

 

Miért fontos a vegyszermentes mosás?

Nekünk, embereknek barátságban kellene élnünk mind saját magunkkal, mind a környezetünkkel. Ez tiszteletet és szeretetet jelent önmagunk, azaz testünk, szervezetünk iránt, illetve környezetünk, a bolygónk irányába ugyanúgy. Amit tisztelünk és szeretünk, azt pedig nem zsigereljük ki. A Napvirág Manufaktúra ismeri ezt az örök törvényt, éppen ezért tűzte zászlajára, hogy olyan mosó-, mosogató-, tisztító- és ápolószereket kínál, melyek környezettudatosak, vegyszermentesek és csomagolásukban sem terhelik meg a természetet.

A ruhák tisztántartásához a mosószappan, a szódabikarbóna, mint természetes, mégis hatékony nagyágyúk tudnak részt venni a mindennapokban a kosz elleni küzdelemben. Nem terhelik a környezetet, a folyókba, tavakba jutva lebomlanak, nem okozva kárt az ott élő növények, állatok életében. A mosószappannal tisztított ruhák a bőrrel érintkezve pedig nem érzékenyítenek, és nem allergizálnak, mégis a tisztaság finom illatával ajándékoznak meg. Fontos, hogy önmagunkra, mint biológiai szervezetre, és a bolygónkra is gondoljunk, amikor mosó-, vagy tisztítószereket vásárolunk. Tudatosan döntsünk, a természetesség, ezzel pedig az egészség és az élet mellett. Mert hiába olcsóbbak vagy erősebb illatúak a szintetikus szerek, azok hosszútávon lassan mérgeznek nem csak bennünket, de a környezetet is.

Hatékony bútorápolás mérgek nélkül

A Napvirág Manufaktúra tisztítószer családjának a legújabb tagja a dióolajos, méhviaszos bútorápoló, mely élettel tölti meg a fakó fafelületeket, ragyogóvá teszi a régi bútorokat. Milyen jó érzés természetes anyagokkal ápolni a minket kiszolgáló tárgyakat, milyen jól esik belélegezni a méhviasz balzsamos illatát, miközben tudjuk, hogy az nem vegyszer. A dióolaj olyan hidegen sajtolt növényi olaj, mely könnyedén beszívódik a fába, megvédi a kiszáradástól, repedezéstől, és természetes módon adja vissza fényét, nem hagy maga után ragacsos vagy olajos érzetet.

 

Természetes kiegészítők, melyekkel élmény takarítani

Akinek minőségi, igényes eszközei vannak, annak a munka is könnyebb. Régi mondás, és az öregek ezt jól tudták. A takarítás is lehet sokkal élvezetesebb, ha a megfelelő eszközök kerülnek a kezünkbe. A kókuszrostokból készült mosogató, a luffa szivacsok, a fa ruhacsipesz, vagy a növényi fibrisz rostokból készült kefe mind-mind olyan természetes eszköz, melyekkel öröm a takarítás. Ha pedig eltompulnak, elszakadnak, és kidobásra kerülnek, mivel természetes anyagúak, nem terhelik bolygónkat, az ökológiai lábnyomunk nem növekszik. A Napvirág Manufaktúra a kezdetektől törekszik arra, hogy termékeivel védje környezetünket.

Tudatosan használ újrahasznosítható csomagolást, ezért kínálja kozmetikumait visszaváltható, újrahasznosítható üvegtégelyben, és ezért döntött úgy, hogy a takarításhoz, mosogatáshoz és mosáshoz szükséges természetes, natúr termékekkel bővíti a palettáját, tudatos vásárlói számára.

 

Válaszd Te is a Napvirágot, Védjük közösen Bolygónkat, éljünk egészségesebben, tudatosabban!

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!