A nyaralás során is érdemes ügyelni arra, mit és mennyit viszünk magunkkal, még ha „csak” kozmetikumokról van is szó. Lássuk csak a Napvirág Manufaktúra zero waste nyári natúrkozmetikumait!

A napozás öröm

Hosszú, és rosszkedvű volt az elmúlt tél mindannyiunk számára. A nyár azonban mint egy bomba érkezett június elején, a nap azóta is szórja sugarait, ragyog, meleget ad, és mosolyt csal az arcokra. Ez a nyaralás, a pihenés ideje, a legkisebbek is érzik ezt. Ám a napozás csak akkor tud felhőtlen, feltöltődést adó pihenés lenni, ha okosan végezzük, és a megfelelő natúrkozmetikumokkal védekezünk a káros sugárzások ellen. A Napvirág Manufaktúra napozó kréme válogatott organikus növényi vajakból (kakaóvaj, ghánai shea vaj, és organikus extraszűz kókuszvaj) illetve a fizikai fényvédelmet biztosító cink-oxidból készül, mely hatékonyan védi, sőt táplálja is a bőrt. A napozás után pedig a különleges összetevőket, mint az argán-, vagy liliomolajat is tartalmazó balzsammal regenerálhatjuk gyorsan, és finoman a bőrünk.

 

Üdén, illatosan nyáron is

A nyár legkeresettebb kozmetikumai közé tartoznak az üdeséget adó natúr dezodorok, melyek anélkül tartanak illatosan, hogy blokkolnák az izzadás természetes folyamatát. A Napvirág Manufaktúra egyik sláger terméke a nőies illatú bergamott és levendula, vagy a friss illatú citromfű és menta illóolajjal illatosított, extraszűz kókusz olaj alapú krémdezodorai. Ezek a dezodorok több órán keresztül biztosítják a kellemes illatot, miközben ápolják a hónalj vékony, érzékeny bőrét is.

 

Utazós „musthave”
 

Ha utazásról van szó, akkor szinte kihagyhatatlan a vízhatlan utazó szappantartó, mely kis helyen elfér. Ideális alternatívája a műanyag társának. Kívül dekoratív pamutvászon, belül pedig egy speciális impregnált textil. Kézműves termék, mely mosható, és melyben könnyen és biztonságosan szállítható bármelyik natúrszappan.

Zero waste a nyaralás alatt is

 

Nem csak környezettudatos gondolkodás az, ha mindenből kevesebbet, és azt is jól átgondoltan csomagolunk. A Napvirág Manufaktúra már a kezdetektől gondot és figyelmet fordít arra, hogy műanyagmentes legyen termékeik csomagolása. Ha szilárd hajmosó samponszappant vagy szilárd testvajat viszünk magunkkal az útra, nem csupán helyet és súlyt spórolunk, de ökológiai lábnyomunkat is csökkentjük ezáltal.

A jól bevált eldobható sminklemosó, arctisztító korongok helyett is voksoljunk az organikus pamutból készült mosható, többször felhasználható, horgolt arckorongok mellett.

Ezzel a választással nem csak kézműveseket támogatunk, de egy apró lépéssel, mégis környezetünkért teszünk, példát mutatva gyermekeink számára is. Mindez nem le- vagy alábecsülendő, sőt inkább példa értékű magatartás.

Látogasson el környezetkímélő,
hulladékmentes webáruházunkba!
www.napviragszappan.hu

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!