Régészeti leletek tanúsítják, hogy a rezet évezredek óta számos formában hasznosítja az emberiség. Rézedényekben tárolták a vizet, mivel a nagy tisztaságú réz segített a vizet frissen és tisztán tartani a kórokozókkal szemben. Sok helyen még ma is ezt a módszert alkalmazzák, ahol nincs vezetékes vízhálózat, de a korszerű építészetben is rézcsöveket használnak a víz- és fűtésrendszer kiépítéséhez. Nem véletlenül kedveltek a rézkilincsek sem, hiszen baktérium és vírus ellenes hatásának köszönhetően a réz csökkenti a fertőzésveszélyt azokon a felületeken, amiket sokan megérintenek.sabona-képFontos azonban megkülönböztetni a vörösrezet a sárgaréztől. A sárgaréz valójában egy fémötvözet, amely allergiát válthat ki, sőt mérgezést is okozhat, mivel egyes ipari felhasználásra készült sárgaréz termékeket a jobb forgácsolhatóság érdekében ólommal ötvöznek.
A réz nélkülözhetetlen mikro-tápanyag, amelyből egy egészséges felnőtt testében mintegy 80 milligramm található, és folyamatos pótlására van szükség. Egy sor alapvető élettani folyamatban működik közre (pl. vérképzés, fehérje anyagcsere), szerepe van az immunrendszer, a csontok, a bőr, és a haj állapotának alakulásában. Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, hiánya számos problémát okoz a szervezet működésében.
Az ember számára a legjobb természetes rézforrást a gabonafélék, a hüvelyesek és a máj jelentik. A táplálékokból való felszívódása azonban nem tökéletes, emiatt az ipari társadalmakban a lakosság nagy hányada rézhiányban szenved.
A tápanyagok felvételében alternatív módszert jelent a bőrön keresztül történő felszívódás. Ez a mechanizmus régóta jól ismert, ma már a modern orvostudomány is alkalmazza, ha az emésztőrendszer megkerülésével kell célba juttatni valamilyen hatóanyagot, gondoljunk pl. az ízületi- és izomfájdalmakra alkalmazott gyógytapaszokra, vagy akár az egyszerű dohányzás elleni tapaszra. A bőrrel való érintkezés tehát szerepet kaphat az emberi szervezet rézhez juttatásában is. Ez az oka annak is, hogy egyes kultúrákban több ezer éves tradíció a vörösrézből készült ékszerek viselése.
Ezt a hagyományt követik a modern vörösréz karkötők is. Egy olyan termékről van szó, amely nem csupán tetszetős és kényelmesen viselhető, de hasznos is. A réz a test nedvességtartalmának hatására oldódik ki a karkötőből, és a bőrön át szívódik fel.
Nagyon fontos az alapanyag minősége, mert a gyatra, nikkelt tartalmazó utánzatok akár allergiát is okozhatnak. A karkötő annyit ér, amennyire tiszta a vörösréz, amiből készült.
A világhírű Sabona cég 1959 óta készít vörösréz karkötőket, alapelvük, hogy ragaszkodnak a megbízható minőséghez. A karkötőbe vésett Sabona márkajel garantálja, hogy a karkötő eredeti, és alapanyaga 99%-os tisztaságú vörösréz. Eddig világszerte 12 millió darab talált gazdára, számos ismert ember is ezt a márkát választotta. A Sabona vörösréz karkötői teljes mértékben természetes anyagból készülnek, és semmiféle ártalmas mellékhatásuk nincs.
A karkötők sokféle stílusban és számtalan mintával készülnek férfiak és nők számára, sőt gyerekeknek is, a csukló méretéhez igazítva. A karkötő által kifejtett hatást jelentősen növeli, hogy a Sabona vörösréz karkötőket saját csuklóméretében rendelheti meg, és az anyag természetes lágysága lehetővé teszi, hogy a csukló formájához igazítsák. A nemesfém bevonatú vörösréz karkötők külső felülete 3 mikron vastagságban 24 karátos arany-, illetve 0,999 tisztaságú tartós ezüstréteggel van bevonva, belső anyaguk azonban tiszta vörösréz. Sokan megijednek, hogy ha a karkötő megszínezi a bőrt, az a gyenge minőség jele lehet. Éppen ellenkezőleg: ha a jó minőségű vörösréz karkötő elszínezi a vele érintkező bőrt, az annak a jele, hogy a benne lévő anyag felszívódik. Az elszíneződés – amennyiben zavaró – szappanos vízzel könnyedén lemosható.
A Sabona rézkarkötők CE jelöléssel ellátott, I. osztályba sorolt gyógyászati segédeszközök, a vásárlás a legtöbb egészségpénztárnál elszámolható. A további részletekről és a termékekről a forgalmazó weboldalán tájékozódhat.

 


Magyarországon forgalmazza a Solstar Kft
www.solstar.hu
További információ: 06-70-202-9385

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!