Immár több éve, hogy ilyenkor, az emberiség jelentős részének egyik legszentebb ünnepe táján, az ünnepi asztalra ajánlatot teszünk valamely általunk arra érdemesnek tartott kenyér megkóstolására. Idén egy olyan kenyeret ajánlunk jó szívvel figyelmükbe, mely nem számít újdonságnak, mégis biztos, hogy sokan vannak még, akik sosem kóstolták.
A kenyér neve: Pur Pur kenyér.

Teljes kiőrlésű purpur búzából és rozslisztből készült, ami önmagában is mutatja, hogy egy minőségi (mondhatni prémium kategóriás) kenyérről van szó.
Persze, tudom, a kedves olvasó már látja is maga előtt a teljes kiőrlésű kenyerekre jellemző formát, már érezni véli ajkai között a száraz, kissé talán fűrészporszerű állagot és legyint: „Na, ezt sem kóstolom meg!"
De ha így tesz, akkor nem fogja megtudni, hogy létezik más is az ilyen - a fogyasztók által egészségesebbnek tartott - kenyerek között...
A Pur Pur kenyér ugyanis egészen más! Ress, ropogós héjához kellemesen szaftos bélzet társul. Formája szakít a teljes kiőrlésű kenyerekre korábban jellemző szögletes formában sült kenyerekkel, s kis méretű cipót formáz.
Jellemzően egyre több pékség szaküzletében és egyre több bolt polcain fellelhető.
„Különös ismertető jele" a hozzá adott papírzacskó, mely azonnal felismerhetővé teszi, bárhol is keressék...
Persze önmagában, ezen tulajdonságai alapján nem biztos hogy a Pur Pur kenyeret ajánlanánk Önöknek, azonban még nem ejtettünk szót a purpur búza különleges tulajdonságairól, melyek miatt ezt a kenyeret választottuk idén.
A purpur búza egy olyan ősi búzafajta, melyet hosszú, évtizedekig tartó mellőzöttség után kezdtek újra termeszteni, s mely - talán éppen emiatt - megőrizte eredeti jellegét, tulajdonságait, hiszen nem finomítottak rajta, nem nemesítették tovább.
Legszembetűnőbb tulajdonsága lilás színében rejlik (innen kapta nevét is: purpur = bíbor lila).
Színezetét nem másnak köszönheti, mint a búza héjszerkezetében található jelentős mennyiségű - a hagyományos kenyérgabonákhoz képest 10-szer több - antociánnak, ami egy erős antioxidáns. Ismereteink szerint az antocián jelentős mértékben megköti a -jelen kor szennyezett környezete és a helytelen táplálkozás miatt - szervezetünkben felgyülemlett szabadgyököket, melyek jelentős mértékben hozzájárulhatnak a daganatos megbetegedések kialakulásához, valamint gyorsítják a sejtek öregedését.

Az antocián jótékony hatása a kenyérben is megmarad. Így tehát a purpur búzából készült termékek fogyasztása hozzájárulhat szervezetünk jobb állapotához.
A teljes kiőrlésű Pur pur kenyér ropogós héjához -amint azt már írtam- meglepően szaftos bélzet társul. Kiváló, fűszeres ízét nem csak a teljes kiőrlésű purpur búzának- és teljes kiőrlésű rozslisztnek köszönheti, hanem a benne lévő szója töretnek, tökmagnak és napraforgó magoknak, valamint diónak is.

A Pur Pur kenyér igazi különlegesség mind a hétköznapokra, mind a közelgő ünnepre! Fogyasztása színesebbé teheti az ünnepi asztalt, érdekesebbé a menüt és talán kicsit kellemesebbé az ünnep utáni napokat, hisz magas élelmi rost tartalmának köszönhetően maga a Pur Pur kenyér is, de a vele együtt elfogyasztott ételek sem keltik azt a fajta súlyos telítettség érzést, melyet bizony Karácsony táján szoktunk érezni.


Ha érdekli hol kapható, keresse honlapunkat: www.purpurkenyer.hu, vagy érdeklődjön telefonon a 06-24-540-455-ös telefonszámon!
Kívánunk Önöknek áldott, békés Ünnepet és sikerekben gazdag, boldog új évet és kellemes ismerkedést a Pur Pur kenyérrel!
N.N.