Az új-zélandi "Csináld magad koporsóklub" 2013-ban alakult és 120 tagja van. A legidősebb tag 94 éves, de átlagosan 70 év a tagok életkora.
Roger Terry és felesége Grace a klubbot egy másik, hasonló kezdeményezés nyomán hozta létre, amelyet egy korábban ápolónőként dolgozó idős hölgy, Katie Williams alapított Roturában.

A klub szlogenje egyébként "minőségi és megengedhető földalatti bútor", ami hűen kifejezi a célt, amiért létrejött. Elfoglaltságot ad az időseknek, akik rengeteg pénzt is megspórolhatnak, hiszen a tagdíj alig 17 dollár és a "koporsócsináló" készletet is 170 dollárért adják, ami a töredéke annak, amit egy temetkezési vállalkozó elkérhet. A tagok minden technikai segítséget és felszerelést megkapnak ahhoz, hogy megvalósítsák elképzelésüket az ideális nyughellyel kapcsolatban.

A tagok pedig, bármilyen hihetetlen, nagyon élvezik:
- Legalább tudom, hol fogok feküdni és biztos lehetek benne, hogy olyan lesz, amilyennek én akarom - nyilatkozta a 81 éves Emma North, aki piros pipacsokkal bevont koporsót álmodott meg magának.
Emma egyébként a klubban találkozott jelenlegi férjével, akivel fél évnyi koporsóbarkácsolás után házasodtak össze.
- A klubban hihetetlenül jó a hangulat, nyoma sincs az elmúlástól való félelemnek. A tagok, miután befejezték saját koporsójukat, tovább maradnak, hogy segítsenek másoknak is, sőt nem ritka az olyan idős ember sem, aki már a negyedik koporsót készíti magának, a régebbieket pedig jótékonysági célra ajánlják fel.