Testünk számára kiemelten fontos az egészséges vérkeringés. Ha vérkeringésünk nem működik megfelelően, annak komoly következményei lehetnek.  Napjainkban, Európában a szív- és érrendszeri megbetegedés a leggyakoribb halálok. A kutatók folyamatosan vizsgálják, hogy kiderítsék kialakulásának okát és a lehetséges rizikófaktorokat. Jelenleg még nem minden kérdés tisztázott, viszont ahhoz eleget tudunk, hogy megóvhassuk vérereink egészségét. A tibeti medicina ősi tudománya pontosan ehhez nyújt segítséget.


Mi is pontosan az érelmeszesedés?
Az érelmeszesedésben szenvedő betegeknél a vérerek megkeményedését az erek rugalmasságának elveszítése és annak beszűkülése okozza. Ma már tudjuk, hogy a vérerek elváltozása az érfal átalakulása miatt következik be. Ezek a folyamatok már fiatal korban elkezdődnek és a kor előrehaladtával egyre erősödnek.
Addig maradunk egészségesek, amíg ezek a szabályozómechanizmusok működnek. Aztán az első elváltozások vagy visszaalakulnak vagy tovább folytatódnak. Ezért is fontos a megelőzés!
Ha a szabályozómechanizmus felmondja a szolgálatot, elindulhat egy végzetes láncreakció. Ennek eredménye, keringési zavar lesz, ami ahhoz vezet, hogy a létfontosságú szervek nem jutnak elég oxigénhez, energiához. Attól függően, hogy mely szerv érintett, az érelmeszesedés szívinfarktusban, mellkasi fájdalomban (angina pectoris), szélütésben vagy a lábak érelzáródásában (trombózisban) nyilvánulhat meg. Ezek a megbetegedések végül alapul szolgálnak az ütőerek falának krónikus gyulladásához, mely kiinduló pontja lehet számos egyéb komoly problémának is.
Ha testünk elveszíti szabályozó képességét, érelmeszesedés alakul ki. Az érfalak belső rétegei az áramló vérből táplálkoznak. Az erek belső sejtrétegeinek apró sérülései vagy a sejtek funkciózavarai azt eredményezik, hogy a vérből szövetkárosító anyagok (pl. szabad gyökök) kerülnek az erekbe és salakanyagok (pl. koleszterin) rakódhatnak le az ér falára. Ez krónikus gyulladási folyamatokhoz vezet és az érfal struktúraváltozásához. Ez párnaalakú kiemelkedéseket hoz létre az erek bejáratánál. Az érszűkület akadályozza a vér áramlását, így véralvadék rakódhat az érfalra. Teljes elzáródás (infarktus) lehet a következmény.

Mindez a különböző megbetegedések melegágya
Ma már több egyértelmű rizikófaktor ismert. A dohányzás mellett, a magas vérnyomás és a helytelen táplálkozásból adódó vérzsír érték (legfőképpen a magas koleszterinszint), túlsúly, cukorbetegség, hiányzó testmozgás mind olyan tényező, amely kedvez az érelmeszesedés kialakulásának. Ezek mellett a betegségre való is hajlam is szerepet játszik.

Jobb a megelőzés, mint az utólagos gyógyítás
A legtöbb rizikófaktor befolyásolható, életmódváltással (egészséges táplálkozás, mozgás) vagy gyógyszerekkel (vérnyomáscsökkentés, értágítás, véralvadásgátlók). Ha ezek nem hoznak eredményt, marad a drasztikus sebészeti beavatkozás, úgy, mint a bypass-műtétek, a beszűkült artériák „mechanikus” bővítése.  Ezt nem érdemes megvárni!

A természetes út
Fontos, hogy megakadályozzuk a vérerekben fellépő krónikus gyulladásokat. A gyulladások maradandó károkat okozhatnak a testünkben, mert a folyamat során a szövetek agresszív támadásnak vannak kitéve.

Mi lehet a megoldás?
A növényvilág polifenoljai segíthetnek!
A tibeti orvosok évezredek óta ismerik és használják ezt az egyedülálló tudást. Évszázadok óta hatásos növényi formulákat alkalmaznak egészségünk érdekében.

Ezt a tudást alkalmazza svájci PADMA AG.
Az 1969 óta gyártott PADMA BASIC formula ősi tibeti recept alapján készül, különböző, egymás hatását erősítő gyógynövények hatékony keveréke. Gyógynövény összetevői a tibeti gyógyítás előírásain alapulnak. A Svájcban készült formulát a világ számos országban forgalmazzák. 19 szárított és őrölt gyógynövényből készül, összetevői gazdag természetes antioxidáns tartalmuk miatt segítik az egészséges vérkeringést és az immunrendszer általános erősödését. A Padma 28 formula hatását számos klinikai vizsgálat bizonyítja.
Úgy tűnik, hogy a természetes gyógynövények sokszínűsége megoldása lehet testünk szabályozómechanizmusának helyreállítására, vagyis gyógyulásunk kulcsa lehet.

 

Dr. Herbert Schwabl Ph.D
Swiss Association of Producers of Complementary Medicines

 

 

A Padma Basic már Magyarországon is elérhető. Keresse a Rossmann üzenetekben és a Herbaház-partnereknél