Nagyon ízletes majonéz és jó kiegészítője a sülteknek, salátáknak, szendvicseknek és önteteknek.

Hozzávalók:

  •     80 ml hideg tej
  •     180 ml olaj
  •     ¾ kanál citromlé
  •     1 cikk fokhagyma
  •     1/3 kanál őrölt fehér bors
  •     só

A turmixgépben a tejet összekeverjük a citromlével, a borssal és a fokhagymával. Mixeljük a keveréket maximális sebességgel kb. 30 másodpercig. Ez után lassan hozzáadjuk az olajat, elején csak cseppenként, majd vékony sugárban, mind addig, míg a kívánt állagot elérjük. Végül ízesítjük sóval és akár egy hétig is tárolhatjuk a hűtőben.

Ha szeretnéd, hogy picit sárgás legyen, egy nagyon pici kurkumát keverj bele.

Variációk a tejből készült, tojás nélkül majonéz receptjére!

· Gyömbérrel és korianderrel

Az elkészített majonézhez apróra vágott koriandert és egy kevés reszelt gyömbért adunk, cserébe nem teszünk bele fokhagymát, csak apróra vágott zöldhagymát a végén.

· Curry-vel

A tejhez hozzáadunk a többi összetevőn kívül még 2 kanál curry port.

· Paradicsommal

Hozzáadunk a tejhez másfél kanál paradicsom pürét, majd a többi hozzávalót. A végén még belekeverünk 1 kanál apróra vágott szárított paradicsomot is. Forrás