Amikor végre elérkezik a tavasz, már mindenki áhítja az élet lüktetését, az ébredést, a megújulást. A szépségápolásban mindez nem csak finom, friss illatokat, könnyed krémeket jelent, hanem leginkább a bőrmegújító arc – és testradírokat. A Napvirág Manufaktúra olyan kincseket gyűjtött egy tégelybe, mint a menta, a citromfű, a rózsa, a parajdi só, vagy a szőlőmagolaj, melyek mind azt szolgálják, hogy bőrünk puha, selymes tapintású, egészséges legyen. Az pedig hab a tortán, hogy a termékek csomagolása abszolút környezetbarát.

Így működnek a bőrradírok

A bőrradírok mechanikus módon, a dörzsölés következtében szelíden távolítják el az elhalt hámsejteket, így teszik puhává, rugalmasabbá a bőrt, hiszen a bőrradír alkalmazása nyomán javul a keringés, és a bőr anyagcseréje fokozódik. A jótékony, hidegen sajtolt organikus magolajok értékes tápanyagokkal, vitamin- és ásványi anyagokkal látják el a kezelt bőrfelületet, melyben a radírozást követően sokkal könnyebben és gyorsabban szívódnak fel a hatóanyagok, ápolva, és üdévé varázsolva a bőrünk.

Parajdi só, és értékes magolajok, a bőrradírok lelke

A Napvirág Manufaktúra test- és arcradírjainak alapanyaga a finomra őrölt parajdi só, mely már önmagában is egy komplett „ásványianyagbomba”. A Parajdi só az úgynevezett ősóceán kiszáradásakor keletkezett, így a legtöbb, - közel 80 féle - ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. Míg a forgalomban lévő többi sóból kivonják a természetes iszapot, a parajdi sóban ez benne marad. Mivel a parajdi sót nem tisztítják és nem is finomítják, így megőrzi az értékes hatóanyagokat, melyek bársonyossá teszik a bőrt. A Napvirág bőrradírjaiban pedig még három értékes növényi magolajat is találunk, nevezetesen mandula, olíva és szőlőmag olajat. Mindhárom hidegen sajtolt, mely azt jelenti, hogy megőrzik antioxidáns- és vitamintartalmukat. A mandula olaj az egyik legfinomabb, érzékeny bőrre is kitűnő ápoló olaja az olíva egy nagyon gazdag olaj, melynek magas az E-vitamin tartalma, míg a szőlőmagolaj gazdag forrása a polifenoloknak, és a flavonidoknak, melyek hatékony ellenszerei a ráncoknak.

Csak természetesen

A bőrradírok továbbá természetes növényi részeket és értékes illóolajokat is tartalmaznak. Kedvünk vagy hangulatunk szerint választhatjuk tehát a mentás-citromfüves vagy a rózsás bőrradírt is. Az első frissítő, a benne található organikus mentának és kerti citromfűnek köszönhetően, míg a rózsás test- és arcradír romantikus, örömteli hangulatot kölcsönöz a fürdőben eltöltött perceknek.

Újrahasznosítás felsőfokon

Nap mint nap látjuk, hogyan pusztul a bolygónk. Mi magunk is tehetünk ellene, és igenis számítanak a kis lépések. Fontos, hogy életünk minden területére kiterjesszük azt, hogy tudatosabban vásárolunk. Ne csak lebomló műanyagból készült zacskóba rámoljunk, csomagolásmentes boltban vegyük a tartós élelmiszereket, vagy száműzzük a plasztik palackokat a mindennapokból, hanem például arra is ügyeljünk, hogy a kozmetikumainknak milyen a csomagolása. A Napvirág Manufaktúra az elsők között volt, aki felvállalta a plusz munkával járó fertőtlenítést, annak érdekében, hogy az üveg tégelyeiket vissza lehessen váltani, azaz újra lehessen hasznosítani. Hatalmas gesztus, mely ezt a kisvállalkozást a nagyok közé emeli. Nem használnak a csomagolásukban más termékeiknél sem műanyagot, zacskóik, címkéik pedig lebomlanak, nem károsítván ezzel a környezetünket. A tudatos vásárlók a Napvirág Manufaktúrát választják, ezzel is segítve egy tiszta szíven alapuló, szeretetteljes hangulatban dolgozó kicsi, családi vállalkozás áldásos munkáját.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!