Több ezer sziklakaktuszt foglaltak le texasi rendőrök attól a csempészhálózattól, amelyet az amerikai-mexikói határon göngyölítettek fel.

A kövirózsához hasonlító, élő sziklának is nevezett sziklakatusz (Ariocarpus fissuratus) a texasi Big Ben nemzeti park sivár síkságain nő leginkább.

'Nem tipikus kaktuszok. Egyáltalán nincsenek tüskéik, ők a kaktuszok teddy mackóI, oly puhák és bársonyosak'.

Ezeknek a katuszoknak több évtizedre van szükségük ahhoz, hogy kifejlett példánnyá nőjenek, vadon nagyon sérülékenyek, mivel a vaddisznók megeszik a gyökereiket. De most egy még veszélyesebb ragadozó leselkedik utánuk. A legnagyobb veszélyt az ember jelenti rájuk.


Az Ariocarpus nemzetséghez tartozó növény a gyűjtők által igen kedvelt faj Európában és Ázsiában, és ezért vonzza a szervezett bűnbandákat. A rendőrök a ritka növény mintegy négyezer példányát foglalták le a csempészektől. Ez igen csekély mennyiség, figyelembe véve, hogy évente több tízezer kaktuszt tépnek ki élőhelyéről.
A növénynek hallucinációt előidéző képességet tulajdonítanak, ezért tartják értékesnek, de a kertészek és kaktuszgyűjtők körében is nagy a kereslet iránta.

 

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!