A csemegekukorica önmagában főzve is finom csemege, de ha szalonnával és olvasztott sajttal kombináljuk, egyszerűen ellenállhatatlan lesz.

Tepsis sajtos kukorica:

Hozzávalók:

6 nagyobb cső csemegekukorica, vagy ha nincs, két doboz édes konzervkukorica
Két kávéskanál sótlan vaj
10 dkg bacon felkockázva
Egy közepes fej vöröshagyma
2 dl tejszín
20 dkg reszelt sajt
egy teáskanálnyi só
bors és szerecsendió ízlés szerint
egy csokor újhagyma zöldje, vagy póréhagyma

 

Elkészítés:

  • Ha csöves kukoricát használunk, először főzzük meg enyhén sós vízben, majd egy éles késsel vágjuk le a szemeket a csövekről.
  • Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat és pirítsuk meg ropogósra benne a szalonnát. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és az felkarikázott újhagyma vagy póréhagyma felét.
  • Kétpercnyi pirítás után adjuk hozzá a kukoricát és a tejszínt, és forraljuk össze.
  • Sózzuk, borsozzuk, és öntsük egy magasabb falu tepsibe, vagy, ha a serpenyőnk nyele tűzálló, benne is hagyhatjuk.
  • Szórjuk meg a tetejét szerecsendióval, majd szórjuk rá a reszelt sajtot. Bármilyen sajt megfelelő, lehet füstölt is.
  • Tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe és a sajt pirulásáig süssük, ez kb. 20 perc. Azonnal tálalhatjuk, a tetejét szórjuk meg a maradék hagymával.

Jó étvágyat!