A fogínysorvadástól is megvéd ez az ősi szájtisztító-, méregtelenítő módszer. Erősíti a fogínyt, és növeli a baktériumokkal és vírusokkal szembeni ellenálló képességet a száj- és garatüregben. De megvéd a szájüreg gombás fertőzéseitől és a gyulladásoktól.

A módszer lényege: végy egy evőkanál hidegen préselt növényi olajat, amelyet reggel felkelés után negyedórán keresztül lassan forgasd, „zubogtasd” a szádban. Mintha csak meg akarnád rágni.
Minél tovább bírod, annál jobb! 15-20 perc az ideális. Az első 5 percben kiválnak a nehézfémek, de a baktériumok és vírusok elpusztításához még legalább 10 percre van szüksége az olajnak. Miután letelt a 20 perc köpjük ki az olajat a szánkból. Mivel a szánkban átforgatott olaj nagy koncentrációban tartalmaz majd nehézfémeket és elpusztult baktériumokat, semmi esetre se nyeljük le! Köpjük ki! Legjobb, ha a WC-be köpöd, mert tele van méreganyaggal. Ezután öblíts ki a szádat meleg vízzel, majd moss fogat.
Fontos! Előfordul, hogy első pár alkalommal hányingerünk támad, akkor hagyjuk abba és később vagy másnap próbálkozzunk újra.

Milyen olajat használj?
Legjobb a hidegen sajtolt napraforgóolaj vagy olívaolaj. Napraforgóolajat szinte minden termelői piacon lehet kapni.

Az olajos szájöblítés pozitív hatásai
• a haj, a bőr, a fogíny, a fogaink újra egészségesek lesznek, az íny nem fog vérezni, a haj nem hullik majd, a bőrön nem keletkeznek pattanások, ekcémák, a meglazult, mozgó fogak megszilárdulnak,
• segít kiüríteni a szervezetből a nehézfémeket, baktériumokat és vírusokat,
• megszűnik a fáradtság, levertség érzése – újra tele leszünk energiával,
• jobb lesz stressztűrő képességünk, nyugodtabbak leszünk,
•  tisztább lesz gondolkodásunk.

Teszteljük magunkon a hatását! Fokozatosan növeljük az időtartamot, így szoktassuk hozzá magunkat. Legjobb reggel, de ha nincs időnk, az esti fogmosás előtt is tökéletes.

Az olajos szájöblítés módszer orvosi körökben is ismert, hiszen egy orosz rákkutató biológus - Dr. F. Karacs egy szakmai konferencián is bemutatta az eredményességét.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!