Vajon ki ne tapasztalta volna meg az örökös fáradtságot, az ingerlékenységet, az állandó stressz miatti érdeklődésvesztést, a gyakori gyomor- vagy fejfájást?

Az ayurvedikus orvosok évezredek óta tudják, hogy a stressz, a feszültség számos betegség kiváltója, megváltoztatja a testenergiák (dosák) eredeti arányát, sőt a depresszió, a pánikbetegség, a függőség végzetes következményekkel is járhat.

Az Ayurveda orvostudomány szerint, a több mint 5000 éve ismert növény a Withania Somnifera (szanszkrit neve: Ashwagandha), vagy más néven az indiai ginzeng olyan hatóanyagokat tartalmaz, amely nyugtató, fájdalomcsillapító, vérnyomáscsökkentő hatásával segíti a béta-endorfin kiválasztását és emellett fiatalító hatásáról is ismert, segíti a korai öregedés jeleinek csökkentését. A szanszkrit Ashwagandha szó jelentése „a ló szaga” jelezve, hogy a gyógynövény egy igazi, erőtől duzzadó tenyészmén fizikai- és életerejét biztosítja használójának.
Az indiai ginzeng a legerősebb hatású a különböző ginzengek közül, pl. tízszer annyi hatóanyagot tartalmaz, mint a koreai ginzeng. Rendkívül hatékony és intenzív immunerősítő, ami az immunhiányos betegségek (pl. daganatos megbetegedések, allergia) egyik kezelési komponense lehet. Javítja az intellektust, a fizikai és szellemi teljesítőképességet, csökkenti a szorongást, megszünteti a periodikus fáradékonyságot. Enyhíti a feszültséget, az életünk konfliktusai által keletkezett diszkomfort érzést. Közismert a szexuális vágyfokozó hatása is mindkét nem számára.
Mindezekből is látszik, hogy az indiai ginzeng az Ayurveda egyik legfontosabb és széles körben használt csúcsgyógynövénye.

GA Ashwagandha-okTovábbi klasszikus gyógynövények az Ayurvedában a stressz és a depresszív hangulat kezelésére, az Édesgyökér (Glychyrrhiza glabra), a Bakopa levél (Bacopa monnieri) és a Hosszúbors (Piper longum). Az édesgyökér támogatja a mentális funkciókat, véd a stressztől, fáradtságtól, kimerültségtől. A bakopa levél támogatja a mentális funkciókat, erősíti és tonizálja az idegrendszert. Támogatja a fizikai folyamatokat a feszültség kioldásában, oldja a szorongást. Míg a hosszúbors hatékonyan hozzájárul a sejtekben lévő méreganyagok kiürüléséhez. Támogatja a szervezet ellenálló képességét a stresszel szemben. Ha ezeknek a gyógynövényeknek a kombinációját alkalmazzuk, akkor a szinergikus, egymás jótékony hatását erősítő hatásuk érvényesül.

Az Ayurveda erős depresszív hangulat esetén az Ashwagandha és az Édesgyökér-Bakopa levél Hosszúbors kombinációját ajánlja együttes alkalmazásra.

 

www.garuda.hu   
 www.ayurveda.hu
Garuda Trade Kft.
 1136 Budapest, Tátra utca 24.
T.: 1-331-2316, 06-30-506-3474, E-mail: garuda@garuda.hu
Facebook: Garuda Ayurveda

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!