Felújításkor és rekonstrukciós munkálatok során egyre többször kell elgondolkodnunk azon, hogy a meglévő fűtésrendszerünk mennyire érett meg egy komolyabb átalakításra, netán egy alternatív fűtésmegoldás kiépítésére. Természetesen új építések esetén mindez már a tervezés időszakában lezajló folyamat, így cikkünk ezen esetekben is nagy segítséget nyújthat.


A fűtésrendszer kialakításakor joggal várjuk el, hogy gazdaságosság mellett kényelmes, esztétikus, környezetbarát és megbízható rendszer is legyen, ami családon belüli több generációt is kiszolgál majd. A környezettudatosság szerencsére egyre többször megjelenik döntéseink előkészítésében, ezért az elektromos fűtést, mint egy alternatív és akár teljesen tiszta megoldást mutatjuk be.
Elektromos fűtés nem csak ott alternatíva ahol nincs gáz bevezetve, de nagyon sok lakásnál is ahol kémény problémák adódnak, vagy új építkezéseknél is érdemes megismerni. A norvég NOBO elektromos fűtőpanelek speciális kerámia fűtőbetét technológiája, jelentős energiamegtakarítást és alacsonyabb fogyasztást biztosít a hagyományos hősugárzó fűtésekhez képest. A gazdaságosság fűtőpanelek fűtéstechnikai kialakításának (maximális hatásfok, elektronikus vezérlés, közvetlen levegőmelegítés, egyenletes hőelosztás, kerámia fűtőbetét) köszönhető, másrészt az elektronikus termosztátokkal és az azokhoz kapcsolódó programozással magyarázható.
    
Energiatakarékos szabályzás:
Az önálló termosztátokkal minden helyiségben külön–külön szabadon beállítható a kívánt hőmérséklet. A NOBO programozással az energiafogyasztást akár 30%-kal is csökkenthetjük, mivel ekkor két hőmérséklet beállítást lehet beprogramozni, így helyiségenként határozhatjuk meg, hogy mikor, hány fok legyen.

Smart vezérlés:
Családi házak, lakások kedvelt vezérlőrendszere a legújabb fejlesztésű NOBO ECO Hub vezérlő, mely egy okostelefonon kersztül kényelmes szabályzást, így jelentős energiamegtakarítást biztosít. Az egység a fűtőpanelek egyedi szabályozásán túl, lehetőséget ad hőfok és időzítés beállításra is, illetve más elektromos készülékek vezérlésére is, mint pl. öntöző berendezés, világítás, szauna stb. Mivel internet elérés szinte mindenhol megtalálható, így a rendszert bárhonnan felügyelhetjük és szabályozhatjuk.

Ideális megoldás hétvégi házaknak is:
Egy applikáción keresztül vezérelhetjük házunkat, így ha indulás előtt távvezérelve bekapcsoljuk a fűtést, akkor érkezésünkre már meleg szobákkal vár. A távvezérléssel nem csak beállíthatjuk a kívánt hőfokot, de értesítést is kaphatunk aktuális állapotról.
A rendszer bármilyen közegben - lakás, családi ház, nyaraló, szálloda, uszoda, üzlet stb.- alkalmazható.
A panelokat könnyű felszerelni, kialakításuk nem igényel utólagos szakmunkát. A fűtés tiszta, hangtalan, biztonságos, környezetbarát és karbantartás nélkül üzemel. Mindezek mellett fontos kiemelni, hogy a kiépítési, beruházási költség 70-75%-kal kevesebb, mint a gázüzemű rendszereké.
Mivel egy fűtésrendszer élettartamát általában 10-15 évben mérik, így szintén nagy előnyt biztosít, hogy nincs a fűtőpanelekben kopó alkatrész, melynek köszönhetően több évtizedes élettartam várható, melyet mi sem bizonyít jobban, hogy már Magyarországon is több mint 25 éve működik. Amennyiben összehasonlítjuk a fűtésünk beruházási, karbantartási és üzemeltetési kiadásait a fenti időszakra átlagolva, úgy könnyedén tapasztalhatjuk, hogy az elektromos fűtés valódi alternatíva lehet.
A fűtőpanelek mindezek mellett könnyedén kombinálhatóak napelemekkel, mely gyakorlatilag képes a fűtéshez szükséges energiát megtermelni, vagy más alternatív fűtéssel pl. kandallóval is. Az ilyen kombinációkkal fűtésünk valóban öko tudatos lehet és a környezetet szinte egyáltalán nem terheli CO2 kibocsátással.
Optimális alternatív fűtés megoldást kínál a bemutatott norvég NOBO elektromos fűtés rendszer, amely Európában, s már Magyarországon is több mint 25 éve bizonyított.

További részletek a forgalmazótól:
Mani Kft.
1148 Budapest, Nagy Lajos király útja 81.
T: 363-3058
www.nobo.hu
info@nobo.hu