b-027Az elmúlt évek tendenciái azt mutatják, hogy az embereknek a gyógyszerekbe vetett hite folyamatosan csökken, a gyógygombák népszerűsége pedig tör előre.
Létezik egy, a világon egyedülálló, magas hatóanyag tartalmú gyógygomba folyékony kivonat, mely Magyarországon készül.   Ezen termék dupla annyi gomba alapanyagot tartalmaz a kereskedelmi forgalomban lévő más termékekhez képest, és már nem csak a poliszacharidokat tartalmazza, hanem a gombákban lévő vitaminokat, foszfolipideket és esszenciális olajokat is. Az egyedi gyártástechnológiának köszönhetően a hatóanyagok 100 %-ban hasznosulnak.


A Pure Gold Organic BIO folyékony gomba termékcsalád legismertebb készítménye a három legértékesebb gomba kombinációját tartalmazza, mely hatékony megoldást jelenthet pl. szív- és érrendszeri megbetegedések, magas vérnyomás, magas koleszterin, cukorbetegség, elhízás meddőség, potenciazavarok esetén.

 


circle-cordycepsTudta, hogy a kínai hernyógombát a „Termékenység gombája és a Himalája viagrája”  néven is emlegetik?


A kínai hernyógomba (Cordyceps sinensis) tulajdonképpen a yarsagumba névre hallgató hernyóbáb  mely a szegény himalájai közösségek egyik fő bevételi forrása. Egy kilóért több tízezer dollárt fizetnek Kínában. 1200 éve a kínai nemzeti fitoterápiás gyógyszerészet hagyományos gyógyszere.
Akkor került a nyugati kutatók figyelmének középpontjába, mikor kínai sportolók az 1993-ban, Németországban megrendezett Szabadtéri Atlétikai Világbajnokságon kilenc világcsúcsot döntöttek meg. Mióta az edző bevallotta, hogy a kínai atlétikai válogatott rekordokat döntögető futóit ezzel etette, az elit atléták között a legkeresettebb táplálék-kiegészítők közé került.
Rá egy hónapra a Kínai Nemzeti Játékokon a csapat egyik tagja Wang Junxia a VB-aranya mellé újabb elismerést szerzett hazájának és a Cordycepsnek, többek között megdöntötte 10.000 m-es síkfutás női világcsúcsát is.
Állatokon végzett kísérletek bebizonyították, hogy a kínai hernyógomba és rokon fajok biomasszája egyértelműen fokozta a férfi nemi hormonok termelődését, a spermiumok mennyiségét és azok mozgékonyságát is.  A kínai hernyógombát egyre gyakrabban használják meddőségi klinikákon, mivel számos bizonyíték igazolta az ösztrogén termelődés fokozó hatását, amely előnyös hatással van a női termékenységre. Ezt a pozitív ösztrogénhatást használják ki a változó kor utáni gyors csontritkulás megakadályozásánál is.

 

 


circle-reishiTudta, hogy a reishi nem csak a lélek gombája, de segítségével megelőzhető az elhízás?


A reishi (Ganoderma lucidum, pecsétviasz gomba) gombát Kínában a halhatatlanság növényének tartották.
Egy kutatócsoport által végzett kísérletsorozatban azok a magas zsírtartalmú étrenden tartott egerek, melyek pecsétviasz-gomba kivonatot kaptak, kevésbé híztak, mint kontroll társaik, ugyanakkor a kutatás eredményei arra engednek következtetni, hogy a Ganoderma fogyasztása jelentős hatásal van a bélflóra összetételére. Ennek köszönhetően csökkenti a súlygyarapodást és a zsír felhalmozódását nagy zsírtartalmú étrend mellett is, csökkenti a gyulladások, a zsírmáj, az inzulin rezisztencia, a 2. típusú cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek, az obstruktív alvási apnoé és a rák kialakulásának esélyét.
A triterpén nevű hatóanyag idegrendszerre kifejtett nyugtató hatása vitathatatlan. Christopher Hobbs vizsgálatai szerint ajánlható álmatlanság ellen, míg Mizuno minden egyéb mentális eltérésnél javasolja, mint stabilizációs, regeneráló tényezőt. Véd a Parkinson kór kialakulása ellen is.

 

 


circle-shiitakeTudta, hogy a shiitake immunrendszerünk bástyája?


A shiitake gombában lévő lentinán nevű hatóanyagot leggyakrabban a legyengült immunfunkciók helyreállítására, rákos megbetegedések megelőzésére és kiegészítő kezelésére, valamint meghűlés, hörgőgyulladás, influenza és más vírusfertőzések megelőzésére, illetve kezelésére és a krónikusan magas koleszterinszint csökkentésére használják.

 

 

Szabó Nikolett
tudományos kutató
Gyógygomba kutatólabor Kft.

 

 

www.vitalitaswebaruhaz.hu
Tel: 06-1 5100 211

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!