Hozzávalók:

 

2-3 kg görögdinnye,
2 evőkanál citrom lé,
2 evőkanál citromlé,
1 piros chili paprika,
1 darabka gyömbér gyökér szeletelve,
1/2 csésze friss mentalevél,
1 sárga vagy zöldpaprika, kockára vágva,
1 piros pritaminpaprika kockára vágva,
só, bors

Elkészítése:
Vágjuk fel a dinnyét, vágjuk le a héját, távolítsuk el a magokat. Pürésítsük mixerben, majd nyomjuk át egy szitán, nehogy magok maradjanak benne.
Tegyük a 3/4 részét egy tálba, negyedét hagyjuk a mixerben és öntsük hozzá a levet, piros chili paprikát és gyömbért, majd turmixoljuk össze.
Öntsük a mixerből a keveréket a dinnyepüréhez. Keverjük bele a mentát és paprikákat. Sóval, borssal ízesítsük ízlés szerint. Hűtve fogyasszuk, tálaláskor mentával díszítsük!