Tényleg kék lesz a medence vize, ha valaki belepisil? Valóban ezzel akarják elriasztani a notórius medencébe vizelőket? Utánajártunk a kérdésnek...

Csak gondoljunk bele, éppen fürdünk vagy úszunk, amikor pár méterre tőlünk hatalmas kék folt kezd el terjedni, jelezve, hogy valaki nem rendeltetésének megfelelően használta a medencét. Nem csak a vízből menekülnénk ki, hanem egy jó darabig el menne a kedvünk a strandolástól. Egy ilyen "forradalmi újítás " bevezetése azzal járna. hogy a kékre színeződő víz miatt a fürdővendégek száma drasztikusan lecsökkenne.
Szakembereket kérdeztünk meg, akik egybehangzóan állítják, a fürdők és strandok szűrő és tisztító berendezései tökéletesen kezelik az medencébe pisilésesetleg vízbe jutó vizeletet. Nagyon szigorú minőségi és higiéniai szabályzatnak kell megfelelni, és naponta többször, van olyan hely ahol óránként ellenőrzik a vízminőséget.  Éppen ezért sehol sem terveznek a híreszteléssel ellentétben semmilyen színezőanyagot a vízbe juttatni.

Mi értelme volt ennek a híresztelésnek?

Látszólag semmi... de talán néhány medencébe-vizelő embertársunk letesz gusztustalan szokásától...

(A vizet elszínező adalék nem új és nem is magyar találmány, Amerikában évtizedek óta létező termék, a gyártók több színben is elő tudják állítani a terméket, és elsősorban gyermekmedencékhez ajánlják, hogy ezzel szokhassák le a kicsiket a medencébe pisilésről. Nem igazán lett sikeres termék.)

 

 

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!