Olvassa régebbi számainkat az archívumban. Tovább az archívumhoz
A Zöld Újság már digitálisan is olvasható. Tovább a legfrissebb számunkhoz
2023. 06. 27
A cikksorozat célja az, hogy ábécé sorrendben végigvegye a testi-lelki betegségeket, valamint természetes gyógymódokat mutasson be.

2023. 05. 09
Mivel fekély nemcsak a gyomorban jöhet létre, hanem egyéb bélszakaszokban is, ezért a gyomorfekélyre vonatkozó természetgyógyászati tanácsok az egyéb bélszakaszokban fellépő fekélyesedésekre is érvényesek. A gyomorfekély főbb tünetei: éles, szúró gyomortájéki fájdalmak, étvágytalanság, émelygés, gyomorégés, hányinger, hányás, savasságérzet, fogyás, puffadás, böfögés, gázosodás.

2022. 01. 21
Bár a gabona az ember egyik fő tápláléka a gyümölcsök és zöldségek mellett, a civilizációs étrendben háttérbe szorult, főként a burgonya pár száz évvel ezelőtti, széles körű elterjedésének köszönhetően. Ma már kevesen ismerik a hétféle alapgabona mindegyikét, és még kevesebben fogyasztják.

2022. 01. 21
A fűszerek általában növényi eredetű anyagok, melyek az ételek ízesítésén kívül számos gyógyhatással is rendelkeznek. A cikk ezekből ad ízelítőt.

2022. 12. 14
A földsugárzás megfigyelése és a tapasztalatok felhasználása több ezer éves múltra tekint vissza. Kínában és más kultúrákban is figyelembe vették a földsugárzást a szakrális épületek helyének kiválasztásánál. Számos ma is létező templom, székesegyház, kultikus hely a szent vonalak mentén helyezkedik el.

2022. 01. 21
A feledékenység, a felejtés a legtöbb embert érintő kellemetlen probléma. Az emlékezet néha kihagy, szelektíven, vagy mindenre kiterjedően egy adott időszakra, például egy érzelmi sokk hatására, vagy hosszabb távon egy betegség miatt.

2022. 01. 21
A fájdalom minden esetben jelzés, tünet, ami figyelmeztet valamire. Még maga az orvostudomány is azt vallja, hogy amíg nem sikerül a fájdalom okát, gyökerét megtalálni, addig nem érdemes a fájdalmat csillapítani vagy megszüntetni, hiszen az is diagnosztikus értékű, hogy hol fáj valami, milyen intenzitással fáj, mitől javul vagy rosszabbodik a fájdalom. Minden fájdalomcsillapítás tüneti kezelés, másodlagos módszer, amit csak párhuzamosan érdemes használni a fájdalmat valójában okozó betegségek elsődleges kezelése mellett.

2023. 06. 27
A víz nélkülözhetetlen elem az élethez. Szomjunkat oltja, frissít, tisztít. Segítségével kigyógyulhatunk testi és lelki betegségeink jó részéből, gondoljunk csak az ásvány- és gyógyvizekre, illetve a gyógyfürdőkre. De nemcsak a különleges vizek, hanem az egyszerű csapvíz is segíthet egészségünk megőrzésében, illetve a betegségek kezelésében.