Kémiai vs. fizikai
A napvédő krémek általában két módon hatnak. Léteznek a fizikai fényvédőket tartalmazó általában natúrkozmetikumok, és vannak a legtöbb boltban, patikában kapható kémiai fényvédő hatóanyagot tartalmazó készítmények. Az előbbiek nem szívódnak fel a bőrben, nem terhelik azokat, míg az utóbbiak sok esetben vegyszerek, szintetikus hatóanyagok, melyek a bőr mélyebb rétegeibe is behatolnak. A Napvirág Manufaktúra napozókréme kizárólag fizikai fényvédőt tartalmaz, mely így a környezetet sem károsítja. Ami pedig az összetevőit illeti, csupa olyan finomság található benne, mely jót tesz a bőrünknek, sőt akár meg is ehetnénk, akkor sem lenne bajunk tőle, így például organikus, extra szűz kókusz-, kakaó- és sheavajat tartalmaz, mely lágyan ápolja, nyugtatja az erős napsugárzásnak kitett bőrt. A fizikai fényvédő pedig nem más, mint a cink-oxid, mely visszaveri a káros UV sugarakat, így azok nem tudják károsítani a bőrt. Nem utolsó sorban pedig a cink-oxid nyugtató, gyulladáscsökkentő hatással is bír, mely szintén jó tulajdonságnak számít egy napozó krémben.

Napozni csak okosan, szépen…
Fontos tudnunk, hogy a napozással eltöltött órák száma összeadódik. Úgy is lehetne mondani, hogy a bőrünk nem felejt, és mindenkinek előre meghatározott napozással tölthető idő áll a rendelkezésére. Ha ezt a bizonyos személyre szabott mennyiséget túllépi az illető, úgy a bőrben megjelenhetnek a rosszindulatú daganatok. Ezért rendkívül fontos, hogy óvjuk bőrünket a káros sugaraktól, és a napsütéses nyári napokon, ha a szabadban tartózkodunk, úgy napvédő krémet használjunk a napsugárzásnak kitett szabadon hagyott bőrfelületeken.

Nyugalom a bőrnek
A napozás intenzíven igénybe veszi a bőrünket, még akkor is, ha azt okosan tesszük. Éppen ezért, az esti tisztálkodás után érdemes egy kicsit kényeztetni bőrünket és a hidratáltságát visszaállítani. A Napvirág Manufaktúra napozás utáni balzsama igazán különleges, hiszen egyrészről olyan fantasztikus hatású olajokat tartalmaz, mint az argán-, vagy a fehér liliom olaj, mely utóbbi erős gyulladáscsökkentő hatással bír, nyugtatja a kipirosodott bőrt, sőt a pigmentfoltokat is halványítja. Másrészről ez a készítmény nem tartalmaz tartósítószert, így nem terheli feleslegesen az amúgy is érzékeny bőrt. Minden bőrtípusra ajánlott és eredményesen kezeli a nap okozta égési sérüléseket is. Kimagasló bőrnyugtató hatással bír és regenerálja a fáradt, száraz bőrt. Rendkívül magas százalékban tartalmaz organikus shea és kókusz olajat, így egészen kevés mennyiség is elég belőle.

Visszaváltható üveg tégelyek
Mára már világossá vált, hogy nem terhelhetjük tovább bolygónkat a műanyag hulladékainkkal. A Napvirág Manufaktúra mindig is szem előtt tartotta a környezettudatos szemléletet, éppen ezért nincs is mit csodálkoznunk azon, hogy ellentétben a nagyobb márkák termékeivel, a Napvirág natúrkozmetikumait újrahasznosítható csomagolásban vehetjük meg, mely elsősorban visszaváltható üveg tégelyeket jelent a műanyagokkal szemben. Ha pedig elhasználtuk az üvegtégelyekben lévő krémeket, pasztákat, dezodorokat, akkor azokat visszaveszik és fertőtlenítést követően újrahasznosítják azokat, így csökkentve ökológiai lábnyomunkat.
Akiknek fontos a környezettudatos és egészségtudatos vásárlás, azok a Napvirág Manufaktúra termékeit választják és kevesebb hulladékot termelnek.