Hajhullás, kopaszodás, foltos hajhullás esetén alapvetően fontos a belső okok felkutatása. Ilyenkor elsősorban vér- és vizeletvizsgálatot javasol az orvos. Ezután fogorvosi ellenőrzés, nőgyógyászati szűrés, ultrahangvizsgálatok, gyomortükrözés, stb. következnek jó esetben. A vizsgálatokkal sok idő eltelik és - valljuk be – nem kellemes. Gyakran hallom a beszámolóknál, hogy sorra veszítik el a „betegek” a mandulájukat, a fogaikat, a köveiket, stb. Ez nem is lenne probléma, ha ezek után megszűnnének a panaszok. Van néhány olyan alternatív módszer, mely fájdalom és szúrás nélkül gyorsan pontosan felfedi a panaszok gyökerét… a tünetek valódi okát.VIZSGÁLATGyakran hallom, hogy „voltam már ilyen hajvizsgálaton gyógyszertárba, de nem derült ki semmi, csak ajánlottak egy sampont”. Nézzük hogyan zajlik egy vizsgálat a Nice Holisztikus Hajgyógyászat módszereivel.

Hajvizsgálat, skalpdiagnosztika, állapotfelmérés:
A mikrokamerás hajvizsgálat, a skalpdiagnosztika, a gerinc, hasi szervek manuális vizsgálata alapján felállított állapotfelmérés, a skalpon és a testen tapasztalható jelzések között tárja fel az összefüggéseket. A megelőzésben, a szervi/energetikai/lelki problémák, betegségek korai felismerésében nagy segítséget ad a skalpdiagnosztikai elemzés akkor is, ha a laborvizsgálatok még nem mutatnak semmi kóros eltérést. A mikrokamerás haj és fejbőranalízis alkalmával - 300-szoros nagyításban  - jól láthatóak a felületi problémák. A hajszál termeléséért felelős anyasejtek - ötszörös anyagcseréjének köszönhetően - igen érzékenyen reagálnak a szervezet belső jelzéseire. Ez lehet az oka, hogy még a hagyományos műszeres  vizsgálatokkal sem kimutatható az elváltozás. Minden probléma, ami a hajas fejbőrön megjelenik a szervezet segélykérő jelzése. Sokéves tapasztalataim alapján kialakult egy vizuális diagnosztikai módszer a hajas fejbőr alapján, egy „térkép”, ami egyértelmű ok-okozati összefüggéseket tár fel a hajproblémák és a belső okok között. Látható hogy hol, melyik szervnél van diszharmónia… Mivel a hajas fejbőr érzékeny kijelzője szervezetünk állapotának, megelőzésre is alkalmas ez a módszer. A cél, hogy a betegségek teljes kialakulása előtt tudjunk tenni valamit, és ez e módszer segítségével könnyen megvalósítható. Vizuális diagnosztikával – a test külső jeleinek elemzésével – a gerinc és a hasi szervek tapintásos vizsgálatával, sok olyan információhoz juthatunk, melyek a hagyományos vizsgálatokból nem feltétlenül tűnnek ki. A csigolyáknál kilépő idegek kapcsolatban vannak egy-egy szervvel. Okozhatnak csigolyaproblémák is szervi panaszokat, de fordítva is igaz, hiszen a szervek problémái láthatók, tapinthatók a gerinc melletti szövetekben. A hasi szervek mélytapintása is sokat segít az összefüggések megértésében.

A teljes kép kialakításához, a személyre szabott terápia összeállításához fontosnak tartom a tűszúrás nélküli műszeres mérésünket.  Fájdalom nélkül, 20-30 perc alatt fel lehet tárni, hogy mi áll a panaszok – akár a hajas fejbőr panaszainak – hátterében. A bőr ellenállásának mérése alapján történő fájdalommentes vizsgálat óriási előnye, hogy segítségével fény derül arra, hogy mely szervben van terhelés. Meg tudjuk határozni, hogy gomba, baktérium, vegyi terhelés, stb. áll-e a háttérben. A vizsgálat segít meghatározni, hogy melyik készítménnyel lehet az egyén számára a leghatékonyabb eredményt elérni. Minden ember szervezete maga határozza meg a legelőnyösebb készítményt. Ellenőrizhető a mérés segítségével a javasolt készítmények várható hatása.
Gyakran fordulnak hozzánk nőgyógyászati, meddőségi panaszokkal. A mérés fényt derít arra, hogy Candida, Chlamídia, vagy (HPV) vírus, stb. áll a panaszok hátterében, sőt, pontosan behatárolható, hogy a petefészek, a petevezeték, a méh vagy a hüvely területén. Ilyen módon akár a menstruációs rendellenességek, a nőgyógyászati panaszok is eredményesen kezelhetők. Gyakran a mesterséges megtermékenyítés is szükségtelenné válik a szervezet kitisztítása után. Bármilyen akut vagy krónikus panasznál néhány perc alatt kiderül, hogy mi a kór okozója. Akár egy hirtelen fellépő légúti panasznál is fontos, hogy vírus vagy baktérium áll a háttérben, hiszen ez meghatározó a terápia szempontjából. Nagy előny, hogy azonnal vissza lehet mérni a készítmények hatását.
Kiderül, hogy a pl. a hajhullásra kapható készítmények között alig találunk – a műszeres vizsgálat alapján – hatékony terméket. Kiderül, hogy az évek óta szedett gyógyszer nem jó már a szervezetnek. Kiderül, hogy egy gombaölő gyógyszer semmilyen hatást nem mutat a szervezetben mérhető gombákra. Kiderül, hogy 3 féle C-vitamin készítmény közül kettőre allergiás a vendég. FEJKiderül, hogy a felírt antibiotikum nem hat a panaszra, hiszen gombák telepedtek meg az orr üregeiben. vagy épp allergiás reakció. Kiderül, hogy a mindenki által ismert növényi kivonat a tartósítószer miatt kedvezőtlen hatású.
Minden civilizációs betegség mögött „mérgek” állnak, melyek fokozatosan károsítják a sejtek munkáját. Méregnek tekinthetünk minden olyan anyagot, amely a szervezetbe kerülve károsítja annak normális életfolyamatait. Egyre több, korábban ismeretlen eredetű betegségről derül ki, hogy mikroba okozza. Gyakran alakul ki góc: amikor a szervezetünk a betolakodó kórokozókat (gomba, baktérium, vírus, stb.) nem tudja elpusztítani, ezért körbeveszi a saját test-anyagával. A krónikus gyulladásoknál, góc esetében is negatívak lehetnek a laborvizsgálatok eredményei. Csak az általános tünetek (fáradékonyság, alvászavar, levertség, hőemelkedés, idegesség), vagy csak a góc szövődményei okozta betegségek (hajhullás, foltos kopaszodás, kopaszodás, stb.) hívja fel a figyelmet.
A fentiekből kiderülhetett, hogy a gyógyszertári vagy a fodrász által végzett hajvizsgálatoknál mélyebben hatolunk az okok feltárásában. Széleskörű információkat kapunk a szervezet állapotáról azonnal, fájdalom nélkül. Állapotfelmérésünk tájékoztatást ad a szervezet rendellenességeiről, zavarairól, hiányáról, de nem diagnózis, így nem helyettesíti az orvosi vizsgálatokat.

 

Kis Éva
a Zöld Újság
állandó szaktanácsadója
holisztikus hajgyógyász,  skalpdiagnoszta,
női, férfi hormonegyensúly tanácsadó
Tel.: 06-30/7545417    
www.nicehajgyogyaszat.hu  

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!