Ezért csípik meg a szúnyogok egyeseket, míg másokat nem.

Ki hitte volna, hogy a szúnyog a leghalálosabb állat a világon? Ezek az apró rovarok terjesztik a zika és a malária vírusát, évente több mint 1 millió ember halálát okozzák. Hazánkban azonban a legtöbb ember számára a szúnyogcsípés nem több fájdalmas kellemetlenségnél.

Minden nyáron számíthatunk bosszantó csípésekre a karunkon, a lábszárunkon, ami fedetlenül marad. Ha valakit az átlagosnál gyakrabban csípik meg a szúnyogok, azt szokták mondani, a vére ízlik nekik. Nagy tévedés!

A közhiedelem szerint az emberi vér vonzza vagy éppen taszítja őket, de a tudomány ennek már stabilan ellent tud mondani. Mint a kutatók kiderítették, sokkal inkább az ember bőrének a szaga és a bőrön megtelepedő különböző baktériumok kombinációja hat a szúnyogokra.

Minden ember bőrén találhatók baktériumok, mégpedig különböző kombinációban. Ezek a baktériumok mind más és más kemikáliákat termelnek. Ezeknek a különféle kemikáliáknak a szaga tesz némelyeket ellenállhatatlanná a szúnyogok számára. A kutatók azt is felfedezték, hogy az éppen sportoló emberek jobban vonzzák a szúnyogokat, mivel megemelkedik a testhőmérsékletük. Ez pedig olyan a szúnyogoknak, mintha csak vacsorára hívnánk őket. Sajnos ugyanez áll azokra is, akik a nyári estéket sörrel próbálják elviselhetőbbé tenni.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!