Test-szivEreink állapota alapvetően meghatározza szívünk egészségét. Érrendszerünk állapotáért mi magunk is felelőles vagyunk, hiszen számos tényezőt ismerünk, és megváltoztathatunk, ami ezt alapvetően befolyásolja. A dohányzáson kívül a munkahelyi stressz és megterhelés súlyos tényező a szív- és az érrendszer egészsége szempontjából. A koleszterinszint, a vérnyomás, a vércukorszint megnövekedése mind veszélyeket jelent. A kardiovaszkuláris rendszer működésének támogatása természetes ható- anyagokkal segíti a szív és a keringés egészségének megőrzését.

ELLAGSAV a kulcs

Bizonyos növények, gyümölcsök egy olyan speciális „kardio-hatóanyagot” tartalmaznak, amely támogatja a szívizmok működését, az erek állapotát, sőt még a koleszterin-szintet és a vérnyomást is képes kedvezően befolyásolni. Ez a hatóanyag az ELLAGSAV, egy különleges antioxidáns polifenol, amelyet Michel Eugène Chevreul fedezett fel a 19. században. Kedvező kardiovaszkuláris hatásait csak mostanában ismerték fel. Jelentős mennyiségben megtalálható a málnában, az eperben, a dióban és főleg a gránátalma magjában és héjában. A hatóanyagot a növényből kivonva kapszulázzák, ami az egyik legkeresettebb étrend-kiegészítő a nyugati országokban, mivel a fentieken kívül a sejtosztódással kapcsolatban is sikeres klinikai vizsgálatok mutatták erdményességét.

Koleszterin, érfalak, vérnyomás

Gralma-dobozAz érfalak tisztaságára, tisztántartására vonatkozik az ELLAGSAV egyik legfontosabb hatása: a „jó és rossz koleszterinek” arányát kedvező irányba befolyásolja. Csökkenti a „rossz koleszterin”, az LDL oxidációját, amely folyamat az érfalak elzsírosodásához, érszűkülethez vezet. Ennek eredményeként csökkenteni képes a plakknak az érfalakra való lerakódását, sőt klinikai vizsgálatok során a már kialakult lerakódás (érszűkület, meszesedés) mértékének jelentős csökkenését is tapasztalták.

A magas vérnyomás az egyik rizikófaktora az szívbetegségeknek. Tudományos vizsgálatok eredményei szerint az ELLAGSAV-at tartalmazó növény-kivonat kedvezően hozzájárult az erek számára fontos, egészséges vérnyomás fenntartásához. A koszorúerek vérkeringésére és közvetve a szívizmok egészséges működésére ugyancsak kedvezően „kardio-hatékony”, rezveratrollal kölcsönösen növelik egymás hatását.

A 40 év feletti korosztálynak fokozottan szükséges a szív és az érrendszer egészségének védelmére ügyelnie. Ebben segítséget jelent az ELLAGSAV-tartalmú GRALMA étrend-kiegészítő.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!