A régóta kihasznált és elsavasodott talaj mérgekkel teli növényt eredményez, mellyel tápláljuk állatainkat és végül önmagunkat. Ez a láncolat minden élő szervezetet károsít. Minél nehezebben hozzáférhetőek a növények számára, annál jelentősebb „erőfeszítésekre” kényszerül a növény, ezáltal csökken a terméshozam. A növények és a talaj tápanyagellátása a növénytermesztés legfontosabb feladata. Csak megfelelő összetételű tápanyaggal biztosítható a kívánt mennyiségű, minőségű, zamatú termés.

Kálmán László barcsi feltaláló egy hollandiai szakmai úton találkozott a facsemeték addig hazánkban ismeretlen eredetű betegségével, és ez indította el azon az úton, hogy természetes összetevőjű készítményeit megalkossa.
A szabadalmaztatott Natur Biokál® termékcsalád 1996-ban került piacra. A permetanyagok közül egyik a szántóföldi kultúrák, hasznon növények és gyep általános kondicionálója és védőszere, a másik feladata a környezeti károk hatástalanítása, és a savas eső közömbösítésére szolgál. Ezeket a termékeket a budapesti Kertészeti Egyetemtől a Svéd Nilson Ehle laboratóriumig több helyen is tesztelték. A kutatásokba bekapcsolódott Mándi Lajosné Dr., Dr. Hangyel László , Dr. Kajdi Ferenc egyetemi szakember is.
A Natur Biokál termékcsalád rendelkezik a Biokultúra Egyesület tanúsítványával és Ecocert-el. Számos nemzetközi kiállításon szerzett szakmai elismerést, és hazai díjakkal is dicsekedhet.
A készítmények alapanyaga gyógynövények gyógyvizes kivonata, biohumusz kivonat, fahamú vizes kivonata, illóolajok, kationok (1007,30mg/L), anionok (2240,70 mg/L). A termékek bármilyen hagyományos és biogazdálkodásban használt növényvédőszerrel keverhetőek, de akár teljesen méregmentes technológia rendszer is építhető rájuk a csávázástól a betakarításig.
A Natur Biokal termékcsalád minden tagjának alapvető összetevője a bio-humusz, mely megfelelő formában - oldat és tápkocka - hosszantartó tápanyagellátást biztosít.

Az időjárást nem tudjuk befolyásolni, bár mindent megteszünk, hogy kivédjük a viszontagságait. A Biokal javítja a növény vízgazdálkodását, átsegíti a növényeket az átmeneti időszakon.
Az apró termés részben a szárazság és a tápanyaghiány miatt következik be, részben fajta hiányosság. A Biokállal kezelt növény mivel egészséges és erőteljes, nagyobb szemet, nagyobb mennyiséget, és egészségesebb termést hoz.
A Natur Biokál meghosszabbítja a virágzás idejét, ezáltal biztosabb a megtermékenyítés, jó a kötés arány. Napraforgó esetében a Biokál csökkenti az üres magok kialakulását.
Natur Biokál ® 01 -02 permetanyagok gyorsítják a gyökerekben a tápanyag felszívódást, serkentik a növekedést, ezáltal a növény erősebb lesz, a tápanyagcsere fokozódik. A levelekben elősegíti a fotószintézist, a növény erősebb, zöldebb lombozatot fejleszt, így saját erővel képes legyőzni a kártevők nagy részét. Vízgazdálkodás javításával képessé teszi a növényt arra, hogy az egyenlőtlen csapadékot is jól hasznosítsa. A Natur Biokal-al csávázott maggal biztos, egyenletes kelést érünk el, legyen az gabona vagy zöldségféle. A téli fagy -, a jégverés és viharkárok után gyors regenerálódást biztosít.
Kijuttattathatjuk beöntözéssel és permetezéssel. A növény leveleit nem perzseli. Rovarriasztó és baktericid hatása érvényesül.
Natur Biokál® 02-vel való permetezéssel a gyümölcsösökben és az örökzöldekben megfékezhető a tűzelhalás terjedése. A beteg ágakat levágjuk, és 8 naponta permetezzük a betegség leállásáig. Előnyös tulajdonságai közé tartozik, mivel természetes alapanyagokból áll, hogy virágzás kezdetén, - közben - és végén is alkalmazható. Élelmezésügyi várakozási idő nincs, zamatos gyümölcs és zöldség termeszthető vele.
Natur Biokál 03 tápkocka: tápanyag-utánpótló és talajfertőtlenítő. Palánták, dísznövények, facsemeték szőlőtövek mellé a földbe kell helyezni, és öntözés vagy csapadék hatására kioldódnak a könnyen felszívódó mikroelemek. Ez akár egy évig is eltarthat.
Natur Biokál 05 szerves alap és fej talajtápanyag. Használata egyszerű és nagyon gazdaságos hiszen hektáronként mindössze 120-150 liter szükséges belőle. Fertőtleníti a talajt, ellátja tápanyaggal és nem szennyezi azt. Kézi vagy gépi kiszórással juttathatjuk ki.
A Natur Biokál termékcsalád dicséretes eredményekkel örvendezteti meg felhasználóját.

Biokál Internationál Kft
7570 Barcs Széchenyi köz 2.
Tel/Fax: 82/463340, 0620/3554001, 0620/2227975
Email: biokal@fibermail.hu
www.naturbiokal