Te mit kezdesz a kicsire fogyott apró szappandarabkákkal? Szeretnél Te is kevesebb szemetet, és műanyagot termelni? Cikkünkben megmutatjuk, hogy a Napvirág családi Manufaktúra kiegészítőivel igazi zero waste életmódot folytathatsz, könnyedén, prémium minőségű, egyedi, praktikus kiegészítőkkel. Kíváncsi vagy hogyan? Olvass tovább!

Fenntartható életstílus

A zero waste életmód egy élhető, környezettudatos életstílus. Azt jelenti, hogy a lehető legkevesebb szemetet termeljük, támogatjuk a helyi kis- és családi vállalkozásokat. Olyan termékeket részesítünk előnyben, melyeket újra és újra használhatunk hosszútávon, melyek csomagolása lebomló, vagy egészében hiányzik. Ezzel az életmóddal tudatosan törekszünk arra, hogy csökkentsük a szemetet és vigyázzunk a környezetünkre, ne terheljük azt a sok műanyaggal, szeméttel. Példának okáért a kozmetikumainkat újrahasznosítható és visszaváltható üveg tégelyekben vásároljuk meg, így máris sokat tettünk a környezetünkért, a bolygónkért. Ne gondoljuk azt, hogy ezek semmiségek. Minden nappal nő azok száma, akik hasonlóképpen gondolkodnak. Sok kicsi pedig sokra megy…

Horgolt korongok, szappantartók és egyebek

Ahol nők élnek, ott a sminkelés is mindennapos dolog. Azonban miért kellene eldobható, műanyagból készült sminklemosó párnácskákat vennünk csupa műanyagba csomagolva, amikor kaphatóak egyedileg horgolt, kézműves korongok, melyeket kimosva újra és újra tudunk használni?  A Napvirág Manufaktúra a kezdetektől fogva fontosnak tartotta a környezetvédelmet, így mindig is arra törekedett, hogy termékeit lebomló, vagy még inkább újrahasznosítható csomagolásban kínálja. Az egyik legkeresettebb termékük a kiegészítők között az egyedi, organikus pamutból készült kézműves arctisztító korong, mely horgolt kézműves technikával készült. Formája és mérete remekül illeszkedik a kézbe, színe természetes festékkel színezett. Hurkolt felületének köszönhetően a pamutszálak könnyen felszívják a nedvességet, puha szálai pedig kíméletesek az arcbőrhöz, nem dörzsölik ki az érzékeny részeket. Könnyen tisztíthatóak mosógépben, vagy kézzel mosva, így biztosítva és garantálva a hosszú használhatóságot.

A másik szuper terméke a Napvirág Manufaktúrának, mely elengedhetetlenül szükséges egy környezettudatos háztartásban, a szintén organikus pamutból készített mosdókesztyű és szappanzsák. Az előbbi egészen a kézre illeszkedő formájú így kényelmesen használható. Szövött felületének köszönhetően a pamutszálak könnyen felhabosítják a natúr szappanokat. Használatával egyszerre tapasztalhatjuk meg hatékony tisztító képességét és sikerrel vehetjük fel a harcot a narancsbőr ellen is. Hiszen a szövött pamutszálak lágy, dörzsölő hatása felélénkíti a bőr vérkeringését is. Utóbbiak, azaz a szappanzsákok pedig jól hasznosítják a kicsivé fogyott szappanvégeket, darabokat, segítségükkel minden grammját kihasználhatjuk a szappanjainknak. Akár több kisebb szappan befogadására is alkalmasak ezek a csinos kis zsákok. Organikus pamutszálai természetes összetételüknek köszönhetően könnyen kiszáradnak két használat között, elkerülve a kellemetlen szagok képződését. Mind a szappanzsákok, mind a korongok tisztítása kézzel, illetve mosógépben is könnyen megoldható.

Visszaváltható üvegtégelyek

A Napvirág Manufaktúra natúrkozmetikumai egytől egyig a zero waste életstílus jegyében születtek, azaz csomagolásuk lebomló, vagy méginkább újrahasznosítható. Különös tekintettel a natúrkozmetikumokra, mint például a krémekre, samponokra, balzsamokra, testradírokra és még folytathatnánk a sort. A lényeg, hogy a Manufaktúra visszaveszi az üvegtégelyeket, melyeket alapos fertőtlenítést követően újratöltenek, azaz újrafelhasználják. Így nem termelődik felesleges szemét, mely óvja környezetünket, élhetővé teszi a bolygónkat.

Látogasson el környezetkímélő,
hulladékmentes webáruházunkba!
www.napviragszappan.hu

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!