A gombák tartalmazzák bolygónk szinte leghatékonyabb természetes gyógyszereit. A 140.000 gombatestet formáló gombafajnak a tudomány eddig csak mintegy 10 százalékát tárta fel, mondja Paul Stamets, világhírű mikológus, aki már 6 könyvet írt e tárgyban.


niki-a-oltoszobaBár lehet, hogy furcsán hangzik, mi valójában sokkal közelebbi rokonságban vagyunk a gombákkal, mint bármely más fajjal, mert ugyanazokat a kórokozókat hordozzuk, ugyanazokat a baktériumokat és vírusokat.

A gombák erős antibiotikumokat fejlesztettek ki bakteriális invázió elleni védekezésként, amelyekről kiderült, hogy emberre is igen hatékonyak. A penicillin, sztreptomicin, és a tetraciklin mind gombakivonatokból származnak.

A gombák amellett, hogy értékes tápanyagokat tartalmaznak, egészséges étkezési rostokat is adnak, amelyek úgy működnek, mint prebiotikus platformok a probiotikus mikroorganizmusok bélben történő növekedéséhez, ami nagyon fontos az egészséges emésztés szempontjából.

A NaJa Forest folyékony gomba termékcsalád gyártója a modern technológiát segítségül hívva optimalizálta az ősi kivonatolási eljárást.

csomagolasra-keszen2242762Az eljárásnak köszönhetően a gomba kitinvázából szinte 100 %-ban kivonják a hatóanyagokat, így az emésztőrendszerbe már kész, feldolgozható formában érkeznek a hasznos anyagok.

A készítmények a poliszacharidok, peptidoglikánok mellet a gombákban lévő értékes, szerves anyagokat is tartalmazzák: esszenciális aminosavak, triterpének, ásványi anyagok és nyomelemek (Ca, P, Na, K, Fe, Zn, Cu, Mn, Se), valamint vitaminok (ergoszterol)

A NaJa Forest család pozitív hatásainak alapvető feltétele a megbízható, standardizált minőségű gomba, és az abból készült folyékony gomba kivonatok, ami csak bio körülmények között biztosítható a termesztéstől egészen a gyártásig.

A gombák esetében nagyon fontos a hiteles, gyártói bio minősítés. A gombák ugyanis kiterjedt micélium hálózatuk révén a növekedés helyén lévő talajból és vízből szivacsszerűen felvesznek MINDENT. A toxikus vegyületek, nehézfémek akadálytalanul bejutnak a gomba micéliumába.  Az ellenőrzött bio termesztési körülmények között ilyen jellegű hatások nem fordulnak elő.

niki-biotanusitvanyA NaJa forest folyékony gomba termékcsalád a Hungária Öko Garancia üzemében készülnek.
„Tudta-e, hogy a Maitake és Mandulagomba kombinációit tartalmazó NaJa Forest CUKORŐR-ben lévő hatóanyagok természetes módon támogatják a cukorbetegek szervezetének működését?”

A cukorbetegséghez társuló legfontosabb tünetek az emelkedett vércukorszint, a hajszálerek érfalainak károsodásából eredő látási, vese-, máj-, bőrproblémák, a vérnyomás-emelkedés és az általános érgyulladásból eredő kardiológiai és trombózisproblémák. Enyhítésüket a szigorú diéta esetleg vércukorszint-csökkentő gyógyszerek jelentik. Bizonyos idő elteltével azonban a betegek a fentiek mellett inzulin-injekcióra is szorulnak.

Számos tudományos kutatás beszámol arról, hogy a Maitake gomba és a Mandula gomba kivonatai javíthatják az inzulinrezisztenciát, csökkentheti a testsúlyt, a testzsírt, a szérum glükózt és koleszterin szintet.

A Gyógygomba Kutatólabor Kft. által kifejlesztett bio Maitake gombát és bio Mandulagombát tartalmazó folyékony kivonat azonban az egyedi gyártás technológiának köszönhetően már nem csak a béta-glükánokat tartalmazzák magas százalékban, hanem az esszenciális olajokat is, mely hatóanyagok szinergiában fejtik ki hatásukat az egész szervezet működésére.

A gyártó cég legfőbb célkitűzése, hogy a II. típusú cukorbetegségben szenvedők tüneteit enyhítsük, lehetőség szerint diétától függetlenül. Ugyanis az életmódváltást igénylő terápiákat a legnehezebb hosszabb időn át betartani. Jóval egyszerűbb kisebb életmódváltás mellett étrend-kiegészítőket fogyasztani.

Állatkísérletes modellen és egy új technológián keresztül szeretnénk egy olyan étrend-kiegészítő készítményt a fogyasztókhoz eljuttatni, mely a klinikai kezelés mellet segíti a vércukor szint beállítását.

További információ:
06 20 494-6737


 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!