Legfontosabb tulajdonságuk a mobilitás, hiszen bárhová magaddal viheted.

Ha nem otthon szeretnél szűrt vizet inni, hanem például nyaraláskor, utazáskor vagy a munkahelyeden is fontosnak tartod a megfelelő minőségű és tisztaságú szűrt víz fogyasztását, nem kell semmi mást tenned, csak magaddal vinned a vízszűrő kancsót, és a szűrt víz bárhol rendelkezésedre áll. Kiemelten fontos ez, ha például kis gyerekkel indulsz útnak.

Szintén pozitívuma, hogy nem igényel jelentős anyagi ráfordítást. Kiváló minőségű vízszűrő kancsót és a használatához szükséges cserebetétet vásárolhatsz már akár 3-4000 forintért is. Számold csak ki, ez mindösszesen kb 4-5 zsugor palackos víz ára. Szóval ahelyett, hogy megvennéd a család heti palackos ásványvíz mennyiségét, simán vásárolhatsz egy vízszűrő kancsót.

A kancsóbetétek beszerzése szintén egyszerű és valóban pénztárcabarát. Egy szűrőbetét –akár – 350 liter víz szűrésére is alkalmas, élettartamuk 2 hónap és gyártója válogatja, de multipackos kicsomagolásban akár 2000 forintért is vásárolhatsz már kiváló minőségű szűrőbetétet. Egy kis matekkal könnyen kiszámítható, hogy havi 1000 forintért 175 liter vizet szűrhetsz meg. Ez cca 115 darab 1,5 literes palackos víznyi mennyiség, ami egy átlagos minőségű ásványvíz esetében havi 11.500 HUF kiadást jelent. Remélem meggyőztek a számok, mennyivel takarékosabb, ha szűrt víz mellett teszed le a voksod  És ne felejtsük, hogy mennyivel környezetbarátabb a PET palack hulladék felhalmozása helyett a vizet szűrni.

Nem elhanyagolható tény a szűrőbetétek széles választéka sem. A szűrendő víz tulajdonságától függően különböző típusú szűrőbetétek használhatók. Vannak speciálisan a vasas vagy kemény víz kezelésére alkalmas szűrőbetétek. Vásárolhatók kifejezetten antibakteriális kancsóbetétek, melyek a vízben esetlegesen előforduló baktériumok, többek között az e-coli baktérium jelentős mértékű eltávolítására alkalmasak.

Más szűrőbetétek magnéziummal dúsítottak, jelentős szerepet játszva a szervezet megfelelő magnézium ellátásában.

Ha kávéfőzéséhez szűrt vizet használsz, a kávéfőződ is meghálálja a figyelmességed. Hisz a kemény víz vízkőlerakódásokat okoz, ami a kedvenc háztartási géped működésében is fennakadásokat okozhat, és jelentősen csökkentheti annak élettartamát. És tény, hogy a frissítő, gőzölgő nedű is sokkal finomabb, ha szűrt vízből készül.

A vízszűrő kancsók további előnye, hogy használatuk nagyon egyszerű. Csak feltöltöd csapvízzel, és a szűrőbetét szépen végzi a dolgát. A zamatos, szűrt víz hamarosan fogyasztható.

A szűrőbetét csere pár kézmozdulat csupán  Kitekerd, kihúzod, kipattintod – attól függ melyik gyártó termékét választod – és már be is helyezheted az új cserebetétet.

Tisztán tartásuk sem igényel nagy időráfordítást. Néha átöblíthetjük egy kis mosószeres vízzel a műanyag kancsórészt, és újra használatra kész.

Egyetlen hátránya, hogy a megszűrt víz mennyisége kicsit szűk keretek között mozog. Egy-egy kancsó hasznos kapacitása - fajtától függően - 1,6 - 2 liter között van.

HomeWater.hu vízszűrőszaküzlet
HU-1188 Budapest, Vasút utca 28/B.
Mobil: +36 70 607 5770
Email: hello@homewater.hu
www.homewater.hu