A PALLAS ATHÉNÉ KÖNYVKIADÓ AJÁNLÓJA

Nagyon kényelmes megoldás, ha kis „porszemként” nem tartjuk magunkat illetékesnek a globális problémák megoldásában! Az egyéni felelősségre is apellálva sokkolja, meglepi és ugyanakkor meg is nevetteti olvasóját a Pallas Athéné Könyvkiadó által megjelentetett Nincs B bolygó című kötet.

 

A korunk kihívásait kutató professzor, Mike Berners-Lee arra hívja fel a világ figyelmét, hogy vége azoknak az az időknek, amikor úgy tekinthettünk a Földre, hogy bármit is teszünk vele, lehetetlen jelentősebb kárt tenni benne. Ma az emberi befolyás az ökoszisztémában elindult pusztító változások elsődleges forrása: az antropocén korban élünk, vagyis nagy játékosok lettünk egy kicsiny bolygón.

Népességnövekedés; a világ élelmezése; klímaváltozás; fenntartható fejlődés; a biodiverzitás csökkenése; antibiotikum-rezisztencia, mindent elárasztó műanyagok – az emberiség előtt álló akadályok sora szinte végtelennek tűnik. A könyv egy olyan működési rendszerről szól, amely nem pusztítja el az élőhelyünket, ugyanakkor lehetővé teszi azt is, hogy jól éljünk.

A tudós szerző megkérdőjelezi azt is, ahogyan élünk, gondolkodunk, és minden egyes ember felelősségére is apellál.

Ha a probléma globális, akkor én mit tehetek?

– teszi fel a nagyon sokakban megfogalmazódó kérdést, hiszen nagyon könnyű és kényelmes porszemként vagy hangyaként látni magunkat az emberiség Földön töltött idejében. Inspiráló ötleteket mutat be arról, hogy mi magunk, egyénileg miként járulhatunk hozzá bolygónk megmentéséhez. Vajon ehhez mindannyiunknak vegetáriánusnak kellene lennünk? Mit tehetünk a pazarlás ellen? Utasítsuk-e el a repülőgépen szállított gyümölcsöket vagy a fóliasátorban termelt zöldségeket? Hogyan utazhatunk? Ezekre és hasonló mindennapi kérdésekre is választ kapunk a kötetben.

A szerző pedig a könyv elolvasása után sem hagyja magára az olvasóit! Konstruktív észrevételeket vár tőlük a Mike@theresnoPlanetB.net címre.

A Nincs B bolygó című kötet, valamint e-könyv változata exkluzív kiadói áron vásárolható meg a Pallas Athéné Könyvkiadó Bölcs Várban (I. kerület, Tárnok utca 28.) működő könyvesboltjában, valamint a webshopjában. A PABooks kiemelt figyelmet fordít a közösségépítésre is. Facebook-oldalán és podcastcsatornáján (elérhető a Spotify- és az iTunes-platformokon) további hasznos, érdekes információk találhatók a megjelenő könyvekről és a hozzájuk kapcsolódó eseményekről.

Forrás: Zöldunió

Hirdetés (X)

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!