Bizonyított az összefüggés a frontérzékenység és az elektromágneses sugárzások között!

Ha valakinek fáj a feje, vagy szédül, vagy úgy általában elesettebbnek érzi magát, az első gondolata, hogy valami „front” van a háttérben. Vagy hideg, vagy meleg, mindegy - lényeg az, hogy változik az időjárás, és a szervezet, mint érzékeny műszer jelzi ezt. Felmérések szerint a lakosság közel fele gondolja úgy, hogy fennáll nála ez a fajta érzékenység.  Az általános nézet szerint azok az érzékenyebbek, akiknek az immunrendszere gyengébb - tehát az idült betegek és az idősebb korosztály mindenképpen ebbe a csoportba tartozik.

A természetben előforduló jelenségek nagyon sokfélék. Süt a nap, vagy felhős az ég, fúj a szél, vagy tökéletes a szélcsend - ezeket látjuk, tudunk hozzájuk alkalmazkodni. Viszont vannak olyan elektromágneses hullámok, melyek érzékszerveink számára észlelhetetlenek, és csak bizonyos testi reakcióinkból - pl. idegesség, fejfájás, rossz közérzet - következtetünk arra, hogy „valami van a levegőben'.

Tudományos kutatások során megpróbálták kísérleti körülmények között előidézni ezeket a láthatatlan tényezőket. A kísérletben részt vevő személyek már néhány másodperccel azután, hogy 3 Hz-es jelekkel sugározták be őket, fejfájásra kezdtek panaszkodni. Ezt követően fáradtság kerítette őket hatalmába.
A kutatók a kísérleti eredmények alapján feltételezik, hogy bizonyos frekvenciák meghatározott betegségekkel, szervekkel vagy szervrendszerekkel társíthatók. Egyes szerzők megkülönböztetnek jó és rossz mezőket, pl. a 7-10 Hz frekvenciatartományban mérhető hullámokat jónak, kedvező hatásúnak vélik. Ezek általában szép időben mérhetők a természetben. Véleményük szerint ezek a hullámok pozitívan befolyásolják a központi idegrendszert, élénkítenek, és javítják a reakcióidőt.

A „rossz' mezők frekvenciatartománya 3-5 Hz. Különösen időjárás-változáskor és rossz, esős időben mérhetők, és általában a fentiekben említett panaszokat okozzák.

Sok orvos-meteorológiai kutatás foglalkozik a környezetben előforduló természetes elektromágnesesség biológiai hatásával. A helyzetet sok kutató szerint rontja a mindenütt jelen lévő mesterséges elektromágneses hullámtenger, amelyet elsősorban a mobiltelefonok adóállomásai, valamint a tv- és a rádióadók, műholdak bocsátanak ki. Úgy fogalmaznak, hogy a mai telekommunikációs berendezések üzemeltetése lényegében a lakosságon végrehajtott, óriási méretű kísérletnek nevezhető. Azzal egyelőre senki nincs tisztában, hogy milyen következményei lehetnek. És persze azt sem kérdezték meg, hogy részt akarunk-e venni ebben az egészben.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!