A cukor gyakran az első dolog, amit ki akarunk zárni az étrendünkből, ha egészségesen szeretnénk étkezni. De valójában vannak jó cukrok is, mint például a cukornád vagy azok, amelyeket gyümölcsökben és zöldségekben találunk, és amelyek előnyösek lehetnek az egészségedre és megjelenésedre is. Ha mértékkel fogyasztod őket, a jó cukrok kielégíthetik édesség iránti vágyadat, megnyugtathatják az idegeidet, sőt, akár meg is óvhatnak a súlygyarapodástól.Itt van pár példa, hogy mi történhet veled, ha végleg leszoksz a cukorról.

1. A bőröd hajlamosabb lehet környezeti károsodásra.
Bár igaz, hogy az extra cukrot tartalmazó ételek aknéhoz vezethetnek, az egészséges cukrok, mint a cukornád, valójában jót tehetnek a bőrödnek. A cukornád antioxidánsokban gazdag, amelyek védelmet nyújtanak a bőrnek a pigmentáció és a korai öregedés által okozott szabad gyökök ellen. A sötét csokoládé néhány darabjának elfogyasztása szintén hozzájárulhat ragyogó bőrhöz. A sötét csokoládéban található bioaktív vegyületek javítják a véráramlást a bőrben, így az egészséges és ízletes módszer az egészséges és teltebb bőr elérésére.

2. A hajad lassabban nőhet.
Bár a túlzottan sok finomított cukor nem tesz jót a hajadnak, egy kis cukornád hozzáadása az étrendedhez valójában segítheti a hajad gyorsabb növekedését. A cukornád természetes vizelethajtó, segít kimosni a szervezetedből a méreganyagokat és az extra sót, megkönnyítve a veséd munkáját. Ha a veséd nem működik megfelelően, komoly egészségügyi szövődményekhez vezethet, például a hajhulláshoz. Némi cukornád hozzáadása a mindennapi étkezéseidhez könnyű és ízletes módja lehet annak, hogy ragyogó és dús hajad legyen.

3. Hangulatingadozások
A diéta drasztikus megváltoztatása sosem könnyű, és a teljes cukor elhagyása ingerlékennyé tehet. Tanulmányok kimutatták, hogy naponta kis mennyiségű sötét csokoládé elfogyasztása csökkentheti a stressz szintedet, és nyugodtabbá és boldogabbá tehet.

4. Koncentrációs zavarok
Ennek az elkerüléséhez elég a jó étcsokoládé, amely  segíthet felkészülni egy vizsgára vagy egy fontos bemutatóra. A sötét csokoládé bebizonyította, hogy javítja az agy véráramlását, és mérsékelt mennyiségben fogyasztva egészséges és ízletes módja annak, hogy okosabbá válj.

5. Hízhatsz.
A teljes cukor kiiktatása az étrendedből fantasztikusnak tűnhet, ha fogyni szeretnél. De az édességek megvonása cukoréhséget okozhat, ami túlevéshez vezethet. A mérsékelt mennyiségű sötét csokoládé elfogyasztása jóllakottságérzést adhat, és távol tarthatja az extra kilókat. A cukornád szintén kielégítheti az ízlelőbimbóidat és felgyorsíthatja az anyagcserédet, ami megkönnyítheti a fogyást.

Te mennyi cukrot fogyasztasz naponta? Próbáltad már teljesen lemondani róla?

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!