egészség1A korábbi cikkeimmel arra szerettelek volna rávezetni, hogy „Ki is Vagy” valójában, most viszont azt szeretném, ha megtudnád, hogyan is tekints más szemmel a múlt eseményeire, hogy annak minden pillanata a javadat szolgálja.

Fogantatásod pillanatától kezdve ismereteket tárolsz az emlékezetedben. A memóriádban el van raktározva minden, amit valaha olvastál, hallottál, láttál, elképzeltél és megtapasztaltál. Ha bármi újat érzékelsz, azt memóriád megszűri, megvizsgálja, hogyan illeszthető bele az eddig tapasztaltakba, és eldönti, hogyan reagálj rá. Ha figyelemmel kíséred ezeket a cikkeket, új ismeretekkel gazdagítod az emlékezeted raktárát, amelyek miatt másképp fogsz reagálni, ha az életedben új események, új lehetőségek adódnak.
Az életünk során sok olyan élethelyzettel találkoztunk, amik nem voltak mindig kellemesek, de ezek az események a szellemi megedződést biztosító élethelyzetek, amiknek a segítségével fejlődünk és tanulunk, tudásra teszünk szert.
A szellemi megedződést biztosító élethelyzeteken ugyan nem könnyű túljutni, de ha kitartással legyőzöd a nehézségeket, akkor erőre és tudásra teszel szert és képességeid is megnövekednek. Ahelyett, hogy kitérnél az akadályok elől, nézz inkább szembe velük. Tudom, hogy elegendő bátorság van benned ahhoz, hogy legyőzd a legnagyobb félelmedet is. Kezdj hinni benne, hogy a problémás helyzetek kizárólag azért vannak, hogy a javadat szolgálják. Amiben hiszel, amik a meggyőződéseid, azok tapasztalataidtól, ismereteidtől függenek – csakúgy, mint bárki másnál.
A múlt eseményei itt azért kapnak fontos szerepet, mert azok alapján érzel, gondolkodsz és cselekszel a mostani helyzetedben, mivel a múlt ily módon van hatással a jelenedre.
De mi lenne, ha a múltadra nem úgy gondolnál, főleg ha kellemetlen volt az életedben egy - egy esemény, ahogyan most teszed?

Mi lennél a történeted nélkül?
Ha úgy tekintesz minden eseményre, mint aminek célja van, és tudod, hogy ez a cél a te érdekeidet szolgálja, ha elismered abszolút tökéletességüket, akkor összhangba kerülsz az Univerzummal, és jobb tudatállapottal tudod kezelni a helyzetet.
Az események egyszerűen csak események. Nem ezektől függ az életed, hanem attól, hogy hogyan reagálsz rájuk. Azt viszont, hogy hogyan reagálsz rájuk, a te saját személyes filozófiád határozza meg. Ezért pedig te magad vagy a felelős. A személyes filozófiád az, amit igaznak fogadsz el a téged körülvevő világról.
Tegyük fel például, hogy egy fájdalmas esemény ébreszt rá egy olyan igazságra, amely a továbbiakban a legnagyobb áldás az életedben. Átkoznád-e a helyzetet, vagy inkább jó szerencsének tartanád?
Elfogadod és követed azt a filozófiát, miszerint minden azért történik, hogy a javadat szolgálja? Meg kell tanulnod más szemszögből is nézni a dolgokat. A szerencsétlen helyzet nem is olyan, amilyennek látszik, hiszen nem tudhatod, hogy milyen pozitív hatással van az elkövetkezendő életedre. Lekésel egy repülőt, ami miatt egy fontos találkozót is, és éppen az a gép lezuhan. Elválnak az útjaitok a szerelmeddel, ami téged megvisel nagyon, de pár hónap elteltével egy csodálatosan jó párkapcsolatot kapsz az élettől, pont olyat, amilyet egykor megálmodtál magadnak. Kirúgnak a munkahelyedről és találsz egy sokkal jobb és jobban fizető állást, mint a korábbi.
Ha tudod, hogy ezek az élethelyzetek a javadat szolgálják, és nem ragadsz a sárban, hanem arra figyelsz, hogy pozitív életkövei az életednek, akkor egyre több csodában lesz részed. Ha ezeket a helyzeteket feladatnak és nem katasztrófának éled meg, lehetőségeknek, amelyek egy újabb és boldogabb életnek a velejárói, akkor nyert ügyed van.
Rajtad áll, hogy hogyan is vélekedsz egy-egy eseményről az életedben.

Nem is olyan rossz,  mint amilyennek elsőre tűnik
Sok esetben, érzed, hogy meg kellene lépned az életedben valamit, és ha te nem teszed, akkor megteszi az élet helyetted. Ráterel téged arra az útra, ami a javadat, a lelki fejlődésedet szolgálja, az lesz a jutalmad, hogy tudatos kontrollra teszel szert és sokkal jobban fogod érezni magad és a most pillanatait. A múltat az emlékeidben szebbé teheted, és az eredmény egy boldogabb jelen.
A következő cikkemben még mélyebben foglalkozunk ezzel a témával, hogy megértsd, milyen hatással van a gondolkodásmódod megváltoztatása a múltadra, ami hatással van az egész életedre.

Lélek Reform
Borosné A. Andrea
30/420-2025
http://lelekreform.pe.hu

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!