"Hiába vagyok orvos, a mentősöktől nyugodtan meghalhattam volna."

Egy újabb elkeserítő példa a magyar egészségügy helyzetére. Az esetet a háziorvos maga tette közzé, vállalva nevét is, a praxis.blog.hu-n.

Mentőt hívott magához egy ismert háziorvosos, mert úgy érezte, infarktust kapott. A Cserépváralján dolgozó Keszthelyi Gyulához kiment a mentő, de miután az EKG nem mutatott eltérést, nem szállították kórházba. Két órával később egy másik mentőautónak kellett kórházba vinni infarktussal.

Jómagam 2016. december elsején kaptam a második infarktusomat, és engem orvosként a helyszínen hagytak. Annak ellenére, hogy közöltem, hogy ez a második infarktusom. FELISMEREM. EKG pozitív volt. STEMI. Az ügyben jelenleg büntetőeljárás folyik. Mert sajnos ugye túléltem, és nagyon elgondolkoztam, mi lehet a BAZ megyei sürgősségi ellátással ilyen történetek hátterében. A mentősöktől nyugodtan meghalhattam volna. És én merek szólni. Az OMSZ szétesett. Legalábbis ebben a megyében.

Ha egy orvossal megtörténhet ez, mire számíthat egy egyszerű ember?

Az ügyben a egyébként Mezőkövesdi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt folytat nyomozást.
Az orvos másik hasonlóan megdöbbentő esetét itt olvashatják:

https://praxis.blog.hu/2017/03/22/hiaba_vagyok_orvos_a_mentosoktol_nyugodtan_meghalhattam_volna

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!