Ez nem hírlapi kacsa, hanem a XXI. egyik tudományos áttörése. Kaliforniai tudósok megalkották azt, amit eddig elképzelhetetlennek tartottunk. Emberi és sertés géneket kombináltak egy életképes embrióban. A tudományos világ számára ez egy hatalmas áttörés, mivel eddig ezt két, egymástól genetikailag ilyen távol álló faj esetében még nem tudták produkálni.

A tudósok célja természetesen nem az, hogy emberarcú, disznó testű kimérák árasszák el a világot, hanem olyan szerveket szeretnének létrehozni, amelyeket transzplantáció során kilökődés nélkül befogadna az emberi szervezet. Ha tervük sikerrel jár, akkor a nem túl távoli jövőben az átültetésre váró páciensek igényeinek megfelelően lennének képesek szerveket előállítani.

Mindenesetre ez a kísérlet a hétköznapi emberekben elég sok kétséget vet fel. A laboratóriumi körülmények között élő mutánsok vajon milyen fajhoz tartoznak? Megilleti őket valami emberi bánásmód, vagy csak tenyészállatok? Már, ha egy emberi mutánst állatnak nevezhetünk... És mi történik, ha ez a mesterséges kombináció kikerül az anyatermészetbe. A hatások beláthatatlanok, és egyelőre ezekkel a válaszokkal még tartoznak a kutatók.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!