Habár a mastichát ősidők óta használják az emésztési nehézségek kezelésére, az utóbbi évtizedekben végzett kutatásoknak köszönhetően tudományosan is bizonyítják gyógyító erejét.
A híoszi masticha egy különleges  fából (Pistacia Lentiscus) kinyert gyanta, amely csak a görög Híosz szigetén terem. Innen ered a híoszi masticha név. Az ilyen eredetű mastichát az Európai Unió PDO szabályrendelete védi.


Mikor ajánlott a masticha termékek használata?
A masticha erős antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonsággal rendelkezik, amelyet elsősorban a következő betegségek esetén használnak:
emésztőrendszer:
• helicobacter pylori fertőzés
• gyomorgyulladás - hasi fájdalom,
  nehéz emésztés, puffadás, hasmenés
• peptikus fekélyek
• gyomorégés
szív-és érrendszeri betegségek:
• magas vérnyomás
• magas koleszterinszint
• érelmeszesedés
szájüreg betegségek:
• fogínysorvadás, ínyvérzés

 

Melyik masticha terméket válasszuk?
A híoszi masticha és a különleges kultúrák kombinációja hozta létre a Masticha Active egyedülálló termékét.  A helicobacter pylorit elpusztító hatásáról ezt mondják a fogyasztók:  


Ilona, 34 éves, helicobacter pylori:
„A gasztroenterológusom megerősítette a HP leletemet, és megkezdte az antibiotikum-kezelést, ami nem működött. Nem akartam újra antibiotikumot szedni, ezért kerestem egy alternatívát az interneten. Körülbelül 4 hét masticha használat után javulást éreztem, 6 hét múlva székletmintából HP tesztet végeztettem el, és az eredmény kellemesen meglepett - negatív volt. Mindenkinek ajánlom kipróbálni ezt a kezelést, akinek problémái vannak a HP-val, nekem személy szerint bevált a kezelés, aminek nagyon örülök, mert szerettem volna elkerülni az antibiotikumok kombinációját, amelyet nehezen viseltem. Nagyon remélem, hogy a problémák az idő múlásával nem térnek vissza.”
Éva, 61 éves, hasi fájdalom, emésztési problémák:
„Körülbelül két hónap elteltével az orvos azt mondta nekem, hogy ez nem is az a gyomor, amit korábban látott. Nagy javulás történt az állapotomban. Nagyon elégedett vagyok a mastichával, és ha újra problémáim lennének ezzel kapcsolatban, mindenképpen visszatérek rá.”

Ajánlott fogyasztás
Ha nem biztos abban, hogy mi okozza az emésztési problémáit, végezzen el egy otthoni helicobacter tesztet (megtalálhatja a www.masticha.hu oldalon, vagy megkaphatja ajándékként 2 Masticha Active termékhez). Ha pozitívnak bizonyul, javasoljuk, hogy kezdje meg a kezelést a Masticha Active-val. A kezelés teljessége érdekében tanácsos masticha kristályok vagy rágógumi használatával kiegészíteni, amelyek a fertőzés ellen hatnak már a szájüregben is.

A hatékony kezelés érdekében javasoljuk a Masticha Active 2 hónapos használatát, ami 3 csomag Masticha Active-nak felel meg.

www.masticha.hu