Az ókorban a mézet nemcsak táplálékként, hanem gyógyhatású szerként is használták. A kőkorszak festményei szerint az emberek legalább 8000 éve használják a mézet. Fertőzések kezelésére pedig 2000 éve alkalmazzák, ami sokkal korábban volt, minthogy felfedezték volna, hogy a fertőzéseket baktériumok okozzák. 

A szépségápolásban is évszázadok óta fontos szerepe van. Sumér és babiloni táblákon, valamint egyiptomi tekercseken is említik. Kleopátra rendszeres használta tejjel elkeverve arcápolás céljára, hogy fiatalságát megőrizze. Hipokratesz és Arisztotelész számtalan gyógyhatásáról számoltak be, melyet máig ismerünk. A manuka mézet antibiotikumokkal nem kezelt méhek készítik Új-Zéland területén őshonos cserje nektárjából.
Hatása a kozmetikában: a legjobb hidratáló.
Gyógyítja és regenerálja a sérült bőrt, serkenti a természetes sejtregenerációt, javítja a bőr tónusát, ezáltal fiatalosabb bőrképet eredményez. Magas ásványi anyag tartalommal rendelkezik. Táplálja és revitalizálja a fejbőrt, és segít megőrizni az egészséges hajkoronát. Bár valamennyi méz rendelkezik antibakteriális hatással, ez a mézfajta kiemelkedően hatékony természetes antibakteriális szer. Azonosították az úgynevezett manuka faktort, ami egy aktív hatóanyag, és csak a legjobb minőségű manuka mézben található meg. Ennek gyógyító tulajdonsága olyan erős, hogy egyes vélemények szerint meghaladja a gyógyító medicinákét. Hatékonyságának köszönhetően egyre több bőrápoló termékben szerepel. Természetes antioxidáns hatásának köszönhetően védi a bőrt a napsugarak okozta károsodástól. Hidratáló, frissítő, tápláló hatásával gyógyítja a sérült bőrt, akárcsak a haj állapotát. Tápanyagokkal, aminosavakkal, vitaminokkal és az egészséges kötőszövethez nélkülözhetetlen cukrokkal látja el a bőrt. Támogatja a kollagén és elasztin rostok kialakulását, így csökkenti a ráncképződést, és tónusossá teszi a bőrt. Gyulladásgátló hatással rendelkezik, mérsékli a duzzanatok kialakulását.
A Dr. Organic Bio Manuka mézes arc – és testápoló család kiváló választás a száraz, érzékeny bőr ápolására. Az új-zélandi Bio Manuka méz a bioaktív formulának köszönhetően kiemelkedően hatékony a mindennapos testápolásban. Miért hatékonyabb a Bioaktív összetevő? Habár sok kozmetikumot jelölnek manapság organikus jelzővel, hiába tartalmaznak azok bio minősítésű alapanyagokat, ha a feldolgozási eljárás során elvesztik értékes hatóerejüket, vagy esetleg káros összetevőkkel terhelik az értékes alapanyagokat.
A Dr. Organic összetevőinek bioaktív megnevezése azt jelenti, hogy a nyersanyagok speciális jótékony hatása a feldolgozás során garantáltan megmarad.
Valamennyi készítmény természetes összetevőket tartalmaz, az ártalmas kemikáliákat mellőzve, s genetikailag módosított alapanyagok sem kerülnek felhasználásra. A termékek nem tartalmaznak ásványi olaj, paraffin származékokat, parfümöt, így az értékes hatóanyag-kombinációk egymás hatását felerősítve normalizálják a bőrt, elkerülve a tartósítószerek, káros kémiai nyersanyagok bőrre gyakorolt negatív hatását. Az egészség és a jó közérzet holisztikus megközelítése garantálja, hogy ami a testükre kerül, az ugyanolyan tiszta, mint a ami a testükbe kerül.
A Bio manuka mézes kéz és körömápoló krém kipróbált és tesztelt, független fogyasztói felmérések alapján 2010-ben The Green Beauty Bible díjat kapott az Egyesült Királyságban. A tesztelők véleménye: „ a valaha használt legjobb kézápoló”.

A Bio Manuka mézes termékcsalád tagjai megvásárolhatók
a Biofamília Webáruházban - www.biofamilia.hu

– Testápoló 200ml
– Testvaj 200ml
– Deo 50ml
– Kéz és körömápoló 125ml
– Láb és sarokápoló 125ml
– Tusfürdő, sampon, kondicionáló 250ml
– Ajakápoló 5g
– Szappan 100g

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!