Visszatérő probléma
Ismeretes, hogy a húgyútba bekerülő és  megszaporodó E. coli baktériumok gyakran okoznak helyi gyulladást. Vannak, akiknél gyakorta visszatér a vizeletkiválasztó szervek problémája, másoknál nem.
Ennek oka, hogy a húgyút baktériumokkal szembeni önvédelmét, a baktériumok megtapadását gátló THG fehérje molekula termelődése egyeseknél hiányzik vagy nem kielégítő.
Néhány növényi anyag, így a tőzegáfonya hatóanyagai kedvezőtlen közeget képesek teremteni a húgyútban a baktériumok megtapadásához és így azok szaporodásához. Alkalmazásához sok folyadék fogyasztása javasolt, ami segíti a húgyútban megtapadni nem tudó baktériumok kimosódását.

Antibiotikum-kezelésekhez is fontos
Felfázások antibiotikum-kezelése esetén is javasolt a tőzegáfonya-kivonatának fogyasztása, a baktériumok megtapadásának megakadályozása által ugyanis gátolja új antibiotikum-rezisztens baktériumtörzsek keletkezését, a tünetek visszatérését.

Tőzegáfonya-készítmények
Számos tőzegáfonya-kivonat tartalmú étrend-kiegészítő közül választhatunk. A legolcsóbbakat sose válasszuk! Hatásuk erőssége eltérő, ugyanis nem mindegy hol termett a gyümölcs, hogy készült a kivonata és a gyümölcs milyen komponenseit tartalmazza.
Az amerikai OceanSpray cég által 1930 óta termesztett „amerikai nagyszemű tőzegáfonya” (Vaccinium macrocarpon) kiváló hatóanyagtartalmú gyümölcs. Kivonata standardizált termék, 1950 óta használják világszerte urológiai célokra.
zoldujsag_cranc-2016jul
A termék fentebb leírt direkt hatását jól kiegészíti a kivonat magas antioxidáns és vitamin tartalma, amelyek segítik az immunrendszer egészséges működését a baktériumok elleni harcban.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!