Különösen a tavaszi időszakban fontos a fogyasztása, amikor a szervezet raktárai már kimerülőben vannak!

A savanyú káposztát sokan szeretik, de a leve, legtöbbször a lefolyóba borítva végzi, pedig igazi kincs. Benne van minden olyan vitamin és ásványi anyag, ami magában a savanyú káposztában, csak koncentráltabb formában. Ezért egy fél deciliter is elég belőle ahhoz, hogy évezzük áldásos hatását.

A savanyú káposzta leve az anyagcsere számára létfontosságú alkotóelemeket tartalmaz. Erjedésekor jótékony hatású, savtermelő baktériumok szaporodnak el, melyek gátolják a káros mikrobák elszaporodását és kedvező hatással vannak a bélflórára. A savanyodásnak köszönhetően a káposzta megőrzi magas C-vitamin tartalmát. Ugyanakkor a savanyúkáposzta ízesítéséhez felhasznált fűszerek, mint a babérlevél, kapor, bors, mustármag, torma, köménymag szintén gyógynövények, melyek pozitív hatással vannak az emésztőszervi- és a légúti betegségekre. A C-vitaminon kívül A- és B-vitaminban is gazdag, de kálium, kén, vas, klór, nátrium, foszfor, kalcium és jód is fellelhető benne.

További jótékony hatásai:
Helyreállítja a bélflórát, szabályozza a vércukrot, tisztítja a beleket (különösen a vastagbelet), feloldja a szervezetben a mérgeket, segíti a máj működését, fogyasztásával megelőzhető-, illetve kezelhető a daganatos betegség, csökkenti a magas koleszterint. Nem utolsó sorban - mivel rendkívül kalóriaszegény-, fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják, ugyanis általa gyorsabban megszabadulhatnak a fölösleges kilóktól.

Ha naponta fél decit iszol, az többet ér, mintha egy tucat vitamint ennél.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!