Fresh turmeric

Sokan nem tudják, hogy a kurkuma igazi ereje annak gyökerében rejtőzik, így nem mindegy, hogy csupán a kurkuma néven ismert fűszernövényt fogyasztjuk el, vagy a kurkuma gyökeréből kinyert hatóanyagot vesszük magunkhoz.

Kurkuma és kurkuma között is van különbség!

Az indiai népi gyógyászatban és gasztronómiában évezredek óta használják a gyömbérfélék családjához tartozó kurkumát (Curcuma Longa) sokrétűsége miatt. Különleges aromája mellett a kurkuma erős antioxidáns, így az indiai népgyógyászatban emésztésserkentőként, méregtelenítőként, lázak, fertőzések, ízületi és bőrpanaszok, valamint májbetegségek ellen alkalmazták. A kurkuma elismert gyulladáscsökkentő és világszerte vizsgálják rák-, cukorbetegség-, és csontritkulás ellenes hatását. Azonban nagy a különbség az indiai sáfrányként is emlegetett kurkuma, mint fűszernövény és ennek a növénynek a gyökeréből kivont hatóanyag, a kurkumin között. Ezt a hatóanyagot számos étrend-kiegészítő készítmény tartalmazza, így ma már könnyedén hozzájuthatunk az egyszerű kurkuma fűszernél jóval nagyobb hatásfokkal bíró gyökér kivonathoz, de ezekben a kapszulákban is van különbség, a hatóanyag koncentráltságra itt is figyelni kell.
A kurkuma fő összetevője a kurkumin - melyet 2-5%-os mennyiségben tartalmaz -, rosszul oldódik vízben, így nem megfelelő a felszívódása. Egy modern eljárásnak köszönhetően azonban, már kapható a piacon olyan kurkumin, amely 84%-ban vízoldható, például a 90db-os, üveges kiszerelésű KURKUMA készítmény, amely a Vitálvár (www.vitalvar.hu) webáruházban is megtalálható.

Miért hatékonyabb a vízoldható kurkumin?

A sima kurkumin nem oldódik vízben, biológiai hasznosulása alacsony, így nagy mennyiségben kell fogyasztani, mert csak 2%-ban szívódik fel a vékonybélben. Természetesen sok kurkuma termék van a piacon, amely tartalmaz felszívódást elősegítő hatóanyagot, mint például a piperint, de ezek a hatóanyagok sokszor irritálhatják a beleket.

A vízoldékony kurkumin kivonat pH optimalizált, így a maximális biológiai felszívódásnak köszönhetően jóval kisebb mennyiségben fogyasztva is hatásos, és nem okoz bélrendszeri irritációt. A modern technológia segítségével létrejött KURKUMA kapszulák tehát a lehető leggyorsabb, legjobb felszívódást teszik lehetővé, ezáltal kevesebb mennyiség elfogyasztásával érhetünk el kedvezőbb hatást.

A vízoldékony kurkumin és a tények

Tudományos bizonyítékok azt mutatják, hogy a kurkumin egy sokoldalú bioaktív vegyület, ízületi- és gyulladáscsökkentő, antioxidáns, anti-fehérje, máj fibrotikus-ellenes, anti-angiogén, rákellenes, immunerősítő és kemo-védő tulajdonságokkal rendelkezik.

Priskin Zsófia

 

 

 

 

Vitálvár Kft.

Természetből Jeles

www.vitalvar. hu

Tel: +36 20 3430 300, +36 20 9834 734

1136 Budapest, Pannónia u. 33. fszt. 1

E-mail: info@vitalvar.hu

Viszonteladók jelentkezését is várjuk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!