Igazi meglepetést szerezhetsz vele azoknak, akik kávé- vagy teafüggők! A kávé és a tea élénkítő, frissítő hatását jól ismerjük. Ezt fogjuk zselébe zárni! Pár perc alatt elkészíthető!

Kávézselé


kávézselé montázs

Hozzávalók: 2 tasak zselatin, fél csésze hideg kávé, 3 csésze forró kávé, fél csésze cukor vagy édesítő, fél csésze likőr (pl. kávélikőr), csipet só
A fél csésze hideg kávéba beáztatjuk a 2 tasak zselatint és a csipet sót. A forró kávéba beletesszük a cukrot. Hagyjuk felolvadni. Ezután hozzáöntjük a zselatinos kávét. Összekeverjük, majd formákba töltjük és a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Ezután könnyen eltávolítható a formából. Tálaláskor kávészemeket vagy tejszínhabot tehetünk a tetejére.

Teazselé

teazselé montázs

Hozzávalók: 2 tasak zselatin, fél bögre hideg tea, 3 bögre forró tea, fél bögre cukor vagy méz vagy édesítő, fél csésze vörösbor (elhagyható), csipet só
A teát főzzük erősre. A hideg teába áztassuk be a 2 csomag zselatint és a csipetnyi sót, a forró teába pedig a cukrot. Hagyjuk felolvadni. Ezután belekeverjük a zselatinos teát, majd formákba töltjük, és a hűtőbe tesszük. Tálaláskor citromkarikákkal vagy kandírozott gyümölcsökkel díszíthetjük. Nagyon finom és különleges desszert.
Tipp: ajándéknak is tökéletes egy kis befőttesüvegbe töltve!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!