GARUDA-AYURVEDA DIABET GUARD copyA cukorbetegek számának növekedésével számos régi gyógynövény került a figyelem középpontjába. A leghatékonyabb ayurverdikus gyógynövény kombináció, a Diabet Guard étrend-kiegészítő granulátum használatát követő első hónap végére az általános közérzet javul. Legkésőbb a harmadik hónapra mérséklődni kezd a vércukorszint és örvendetes, hogy nem egy esetben a súlyfelesleg is csökken.Egy igazán különleges növényi kombináció, ami sokkal többet tud a vércukorszint csökkentésnél!

Az Ayurveda, India több ezer éves gyógyászati rendszere a cukorbetegeknek terápiás módszereket javasol: diétát, mozgást, antioxidánsokat és antidiabetikus hatóanyagokat. Az Ayurveda szerint a cukorbetegség szorosan összefügg az életstílussal, a táplálkozással, a folyadékháztartással, valamint a zsír- és szénhidrát anyagcserével.

Ma már közismert, hogy a mediterrán országokban, de főleg Ázsiában jóval ritkább a cukorbetegség, mint Európában. A diabéteszt az Ayurveda évezredek óta ismeri és hatékonyan képes kezelni. A modern felfogás szerint a cukorbetegség lényege, hogy valamilyen ok miatt a sejt nem képes az inzulin ellenére sem a cukrot felvenni. Felismerték az oxidatív gyökök szerepét és ennek a folyamatnak pontos mechanizmusait, amely lényegében megegyezik az Ayurveda magyarázatával, amely mindazon terápiás módszereket javasolja, (pl.: diéta, mozgás, antioxidánsok), amit a modern gyógyászat.

Az ayurvedikus orvoslásban évezredek óta alkalmazott gyógynövényekkel több jelentős kutatást végeztek, és sok, klinikai vizsgálatokkal igazolt hatású gyógynövényt találtak. Csodálatos, hogy ezek a növények nemcsak a vércukorszintet szabályozzák, hanem együttes hatásuk miatt csökkentik a szövődmények kialakulásának esélyét is. A különleges kombináció vizsgálatok szerint jelentősen csökkenti mind az éhgyomri, mint az étkezés utáni vércukorszintet. A vércukorcsökkentő hatás mellett a magasabb vérzsír értékek is mérséklődnek. A készítménynek van olyan összetevője is, melynek szerkezete hasonlít az inzulinra, így az növeli a hasnyálmirigy inzulin kiválasztását. Erős antioxidáns összetevőinél fogva sejtvédő és érfalvédő hatású.  Plusz egy jó hír, hogy a gyógynövény kombinációnak általános közérzetjavító hatását is tapasztalták. A Diabet Guard klinikailag is tesztelt, biztonságos étrend-kiegészítő készítmény tartalmazza a cukorproblémák kezelésében leghatékonyabb ayurvedikus gyógynövényeket. Hatását hosszú távon fejti ki.

Az összetevők diabétesz elleni hatékonyságát az Indian Material Medicine (Indiai Gyógyszerkönyv) is kiemeli. Ezek a gyógynövények azonban nem csak a vércukor szintet szabályozzák, hanem szinergikus hatásuk miatt csökkentik a szövődményeket, s általános közérzet javító hatást is elérnek.  A Gymnema sylvestre segítheti a szénhidrát/cukor egyensúlyának visszaállítását, javítja a cukor felhasználását és jó hatással van az elhízásra és a magas koleszterinszintre is. A Tinospora cordifolia (Guduchi) gyógynövényt az Ayurvéda vértisztítóként írja le, mely tulajdonsága által véd a cukorbetegség szövődményeként esetlegesen fellépő érelmeszesedéstől. A Kurkuma  széles hatás spektrummal rendelkező gyógynövény, kontrollálja a vércukorszintet, támogatja az inzulin kiválasztását, vértisztító és gyulladáscsökkentő hatásáról ismert az Ayurvédában. Az Emblica officinalis (Amla) Indiában őshonos gyümölcs, az egyik leggazdagabb természetes C-vitamin forrás. Antioxidáns, támogatja az emésztési folyamatokat, a szervezet ellenálló képességét, erősíti az immunrendszert. E. b. minősítésű vizsgálatok igazolják hatékonyságát diabetes esetében. A Momordica charantia (Keserűdinnye) csökkenti a szervezetben a testzsír és triglicerid szintet, javítja a glükóz felhasználását. Míg a Pterocarpus marsupium egy klasszikus vércukorcsökkentő gyógynövény. Lefolytatott vizsgálatok szerint 20%-al csökkentette mind az éhgyomri, mind az étkezés utáni vércukorszintet.Garuda Trade Kft., 1136 Budapest, Tátra utca 24.

T.: 1-331-2316, 06-30-506-3474, E-mail: garuda@garuda.hu

www.garuda.hu    www.ayurveda.hu 


(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!