Olvassa régebbi számainkat az archívumban. Tovább az archívumhoz
A Zöld Újság már digitálisan is olvasható. Tovább a legfrissebb számunkhoz
2020. 12. 08
Környezettudatosan élni ma már nem trendiség, hanem kötelesség. A gazdaságos és fenntartható tényezők mellett azonban olykor nem egyértelmű, melyik választás a zöldebb megoldás. Georgina Wilson-Powell brit újságíró 12 éve kutatja a környezetkímélő élet gyakorlatias részleteit, hogy az otthonokban, munkahelyeken, illetve a hétköznapokban felmerülő kérdésekre okos, megalapozott és kiegyensúlyozott választ adjon. Hazánkban is megjelent könyve, amelyet tudatos embereknek szán az élhető, de fenntarthatóbb mindennapokhoz, 143 dilemmára ad megfejtést. Íme 8 ökotipp a Tényleg zöld? -ből szemezgetve, plusz 1 karácsonyi tanáccsal megspékelve.

2020. 12. 10
A fenntarthatóságra való törekvés, a környezeti károk minimalizálása ma már minden szektor számára követelmény, nem kivétel ez alól az élelmiszeripar sem. Az egyre környezettudatosabbá váló vásárlók szemében ma már versenyelőnyt jelent, ha egy üzletlánc a cégfilozófiája részévé teszi a fenntarthatóságot.

2020. 11. 24
A komposztálásra való felkészülés azt jelenti, hogy meghoztunk egy elhatározást, hogy tenni akarunk a környezetünkért, az egészségünkért. Álljunk hát neki komposztálni, de hogyan? Hát jól! Mert a szlogenünk szerint is: „Komposztálni JÓ(L)!”

2020. 11. 22
Te mit kezdesz a kicsire fogyott apró szappandarabkákkal? Szeretnél Te is kevesebb szemetet, és műanyagot termelni? Cikkünkben megmutatjuk, hogy a Napvirág családi Manufaktúra kiegészítőivel igazi zero waste életmódot folytathatsz, könnyedén, prémium minőségű, egyedi, praktikus kiegészítőkkel. Kíváncsi vagy hogyan? Olvass tovább!

2023. 10. 30
Ne sajnáljuk, mert a bálványfa sem kíméletes: olyan anyagokat juttat a környezetébe, amelyek gátolják más növények növekedését.

2020. 11. 04
Ahogy lecsengenek a kerti munkák, ritkábban fordítjuk tekintetünket a kertre. De az élet ilyenkor sem áll meg benne.

2022. 01. 13
Az erkélyládák a szürke, hideg hónapokban is színt vihetnek az életünkbe. Ültessük be a felszabadult balkonládákat azokkal a növényekkel, amelyeknek nem árt még a fagy sem.

2020. 10. 22
A közhiedelemmel ellentétben az örökzöldek is igénylik az ápolást, a téli felkészítést. A mediterrán tájakon a pikkelyes- és tűlevelű növényeknek sokkal kevesebb gondozásra van szüksége, mint hazánk egyre inkább szélsőségesnek mondható mérsékelt kontinentális klímájában. Nézzük mit kell tennie növényeiért!

2023. 10. 24
Nem minden termés igényli a gondos téli tárolást. És vannak olyan növények, melyeket nyugodtan kint hagyhatunk a kertben, tavasszal minden gond nélkül fejlődésnek indulnak.