Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2020. 12. 10
A fenntarthatóságra való törekvés, a környezeti károk minimalizálása ma már minden szektor számára követelmény, nem kivétel ez alól az élelmiszeripar sem. Az egyre környezettudatosabbá váló vásárlók szemében ma már versenyelőnyt jelent, ha egy üzletlánc a cégfilozófiája részévé teszi a fenntarthatóságot.

2020. 11. 24
A komposztálásra való felkészülés azt jelenti, hogy meghoztunk egy elhatározást, hogy tenni akarunk a környezetünkért, az egészségünkért. Álljunk hát neki komposztálni, de hogyan? Hát jól! Mert a szlogenünk szerint is: „Komposztálni JÓ(L)!”

2020. 11. 22
Te mit kezdesz a kicsire fogyott apró szappandarabkákkal? Szeretnél Te is kevesebb szemetet, és műanyagot termelni? Cikkünkben megmutatjuk, hogy a Napvirág családi Manufaktúra kiegészítőivel igazi zero waste életmódot folytathatsz, könnyedén, prémium minőségű, egyedi, praktikus kiegészítőkkel. Kíváncsi vagy hogyan? Olvass tovább!

2022. 10. 19
Ne sajnáljuk, mert a bálványfa sem kíméletes: olyan anyagokat juttat a környezetébe, amelyek gátolják más növények növekedését.

2020. 11. 04
Ahogy lecsengenek a kerti munkák, ritkábban fordítjuk tekintetünket a kertre. De az élet ilyenkor sem áll meg benne.

2022. 01. 13
Az erkélyládák a szürke, hideg hónapokban is színt vihetnek az életünkbe. Ültessük be a felszabadult balkonládákat azokkal a növényekkel, amelyeknek nem árt még a fagy sem.

2020. 10. 22
A közhiedelemmel ellentétben az örökzöldek is igénylik az ápolást, a téli felkészítést. A mediterrán tájakon a pikkelyes- és tűlevelű növényeknek sokkal kevesebb gondozásra van szüksége, mint hazánk egyre inkább szélsőségesnek mondható mérsékelt kontinentális klímájában. Nézzük mit kell tennie növényeiért!

2020. 10. 09
Nem minden termés igényli a gondos téli tárolást. És vannak olyan növények, melyeket nyugodtan kint hagyhatunk a kertben, tavasszal minden gond nélkül fejlődésnek indulnak.

2020. 08. 04
A Duna fővárosi szakaszán 52-féle gyógyszerhatóanyag jelenlétét mutatták ki a folyó vizéből. Ezek közül 32 az ivóvízbe is bekerül. Két nagy vízmű mintegy kétmillió embert lát el parti szűrésű ivóvízzel Budapesten és környékén. Ez azt jelenti, hogy a régióban az ivóvíz mennyiségének nagyjából a kilencven százaléka a Dunából származik.